Črnomaljci edini Belokranjci na preverjanju ekip PP CZ in RK

7.10.2019 | 11:40

Črnomaljci edini Belokranjci na preverjanju ekip PP CZ in RK

V Ormožu je v soboto, 5. oktobra 2019, potekalo XXV. državno preverjanje ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Slovenije. Med štirinajstimi ekipami na XXV. državnem preverjanju se je kot edina belokranjska tekmovanja udeležila tudi ekipa PP RKS - OZ Črnomelj in PGD Črnomelj in zasedla 11. mesto. Ekipa je pokazala zavidljivo znanje pri oskrbi poškodovancev, saj je imela časa za pripravo le slabe tri tedne, vendar čestitke ekipi za pogum in požrtvovalnost, da so se vseeno kljub kratkemu času za priprave odločili in šli na državno preverjanje.

Rezultate so svečano razglasili na dvorišču Grajske pristave v Ormožu. Letos prvič še nagrado za največ znanja o Rdečem križu nasploh in še posebej o Rdečem križu Slovenije. Prvo nagrado na preverjanja je prejela ekipa RKS-OZ Zagorje ob Savi II.

Na sedmih deloviščih v mestnem središču Ormoža so od 9. do 14. ure člani ekip preverjali svojo usposobljenost z ukrepanjem ob prometni nesreči, razlitju nevarne snovi, požaru v objektu, nesreči pri lovu divjadi, posledicah prekomernega uživanja nedovoljenih poživil in substanc, teoretičnem preskusu znanja prve pomoči in množični nesreči.

Marjanca Cimerman,
RKS OZ Črnomelj

Galerija

_zzzzzrk (1)
_zzzzzrk (2)
_zzzzzrk (3)
_zzzzzrk (4)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

7.10.2019—     + (1)     – (1)     Oceni vl 

Na srečo je Bela krajina majhna in mogoče Štajerci sploh niso registrirali, da so pri nas tri občine in trije Rdeči križi. Pohvalno za Črnomaljce, se bosta zato v bodoče prijavila tudi ostala rdeča križa. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava