Vabljeni na Jesensko zgodbo v Šokčevem dvoru - dan odprtih vrat

27.9.2019 | 12:30

Vabljeni na Jesensko zgodbo v Šokčevem dvoru - dan odprtih vrat
Vabljeni na Jesensko zgodbo v Šokčevem dvoru - dan odprtih vrat

Leto je naokrog in Šokčev dvor ponovno odpira svoja vrata Jesenski zgodbi, ki bo potekala v soboto, 28. september 2019, od 13. do 18. ure. Delo javnega zavoda in zavarovano območje bomo predstavili v vodeni predstavitvi po muzeju in rokodelskem centru, ki bo ob 14.30 uri.

Na vrtu muzeja na prostem se bodo predstavili rokodelci, (ekološki) kmetje, čebelarji, in drugi ponudniki iz našega okolja …

Pod orehom, pri hiši, se bodo pasli avtohtoni krškopoljski prašiči ter mangulice, na bližnjem travniku še bovške ovce in belokranjske pramenke ter istrski osli.

Državni prvak v striženju ovc Alojz Novak bo prikazal strižo ovc, spremljali pa boste lahko tudi sortiranje in predelavo ovčje volne, lanu, konoplje, pisanje pisanic, spletanje košar, pletenje, kvačkanje in vezenje ...

Na ogled bo RAZSTAVA VEZENIN – ORHIDEJE, ki so jih pripravile članice Študijskega krožka ZIK Črnomelj in je osnova za izdajo nove publikacije KP Kolpa.

Predstavljena bo modna kreacija »Vila Kolpijanka« Vite Ivičič in belokranjskih rokodelk - iz belokranjske volne in lanu; ki je sodelovala na modni reviji Bicka, kakor tudi nagrajeni volneni izdelki iz projekta »Novi izzivi slovenske drobnice«.

Na voljo bo brezplačna uporaba električnih koles, s svojo glasbo pa nas bodo razveselili tudi Preloški muzikanti.

In še veliko, veliko zanimivega; najpomembnejše pa: popoldne boste lahko preživeli v prijetni družbi Žuničanov in sodelavcev parka.

KP Kolpa

Galerija

_zzzzzsokcev (1)
_zzzzzsokcev (2)
_zzzzzsokcev (3)
_zzzzzsokcev (4)
_zzzzzsokcev (5)
_zzzzzsokcev (6)
_zzzzzsokcev (7)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

27.9.2019Oceni vl 

Dolžnost vseh nas, seveda najprej domačinov, Belokranjcev je, da se udeležimo teh zanimivih etnoloških prireditev, ki so najboljši pokazatelj v prizadevanjih proti pozabi kako je bilo nekoč. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava