PD Krka: 14. Pohod dveh slapov, odhod z avtobusnega postajališča pri Tušu Novo mesto

21.9.2019 | 07:00

SOBOTA, 21. 9. 2019

Planinsko društvo Krka Novo mesto vabi ljubitelje pohodništva, občudovalce narave, še posebej tiste, ki radi preživite dan športno in družabno, da se nam pridružite na letošnjem tradicionalnem 13. pohodu dveh slapov v organizaciji PD Polž Višnja Gora, Občina Ivančna gorica in KS Višnja gora

ODHOD:

Z avtobusnega postajališča pri TUŠ- u ob 7.00 uri. Z osebnimi avtomobili do Višnje gore in nazaj.

POTEK TURE:

Novo mesto - Višnja gora - Dedni Dol – Kucelj – Gorenje Brezovo - Gradišče – Vrh nad Višnjo goro – Kmečki turizem Habjan - slapišče Kosce – Višnja gora – Novo mesto

TURA:

Pot bomo začeli pri bazenu v Višnji gori ob 8.00 uri, si ogledali mestno jedro in nadaljevali do Dednega Dola pri Višnji Gori. Pot nas bo vodila po poti dveh slapov do Kuclja. Kucelj je 748 m visok razgleden vrh s stolpom. Po malici se bomo napotili proti Gradišču (nekateri ga poimenujejo tudi Vrh nad Višnjo Goro, 706 m).Od tod pa se bomo spustili v gozd do slapišč Kosce. Slapišče je razdeljeno v dva dela spodnje in zgornje slapišče. Zgornje slapišče je kopasto oblikovano in je v celoti iz lehnjaka ter visoko okoli 20 metro, spodnje je manjše. Po ogledu slapišč se bomo spustili v vas Stari trg in nadaljeval na izhodišče.

POVRATEK:

Odhod z Višnje gore bo predvidoma ob 15. uri (oziroma po vrnitvi v Višnjo goro ) Prihod v Novo mesto malo med 15. in 16. uro.

ZAHTEVNOST:

Hoje bo približno 4 - 5 ur. Pot je dolga 15 km in je nezahtevna.

OPREMA:

Dobra obutev – visoki čevlji in podplati z narezano gumo. Topla oblačila proti vetru, mrazu, dežju, primerno vremenskim razmeram. Priporočam pohodne palice.

CENA:

Prevozne stroške vozniku+ prijavnina 5,00 € (golaž, čaj)– naročimo ob prijavi. Otroci brezplačno!.

INFORMACIJE:

Anton PROGAR GSM: 041 693 195

PRIJAVE:

Vsak torek v društveni pisarni med 16 -18. uro, Anton PROGAR Gsm: 041 693 195.

VODENJE:

Pohod bomo vodili vodniki PZS, v PD Krka Novo mesto. Vodja pohoda Anton PROGAR in Diana SERINI.