Odprta kuhna z novostmi še zadnjič letos v Novem mestu

20.9.2019 | 12:50

Španska vas

Španska vas

Green Republic

Green Republic

Tink

Tink

Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte

V soboto, 21. septembra, bo na Glavnem trgu v Novem mestu ponovno in hkrati zadnjič letos gostovala Odprta kuhna. Na Dolenjsko bo pripeljala tudi kupček slastnih novosti, saj se bodo kulinarični karavani pridružili kar štirje novi ponudniki. Slovo od koledarskega poletja bo ob dobrotah od blizu in daleč, ki jih bodo gurmanski mojstri pripravljali od 10. do 21. ure, tako še posebej okusno.

»Novo mesto za nas ni bilo le nova lokacija, temveč je pomenilo prisotnost projekta v novi regiji. Z veseljem lahko povem, da je Dolenjska Odprto kuhno sprejela odprtih rok in verjamem, da bomo gurmanke in gurmane v tem delu Slovenije razvajali tudi v prihodnje,« je pred zadnjim letošnjim gostovanjem povedal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

V soboto bo z Odprto kuhno v Novo mesto prišlo okoli trideset različnih ponudnikov, ki navdušujejo dobrojedce po vsej Sloveniji, med njimi tudi kar štirje takšni, ki se ob Krki doslej še niso predstavili. S prvimi odtenki jeseni se bo odlično ujela tradicionalna pisana paelja, ki jo bodo v atraktivni veliki ponvi pripravljali pri stojnici ponudnika Španska vas. Za zdravje, svežino in energijo bodo poskrbeli pisani smutiji ekipe Green Republic – Smoothies & more, najsodobnejše trende ulične kulinarike pa bodo predstavili pri EK Bistroju in na stojnici TINK superfood café. Prvi bodo lačne s pastrami sendvičem popeljali na utripajoče ulice New Yorka, drugi pa bodo s sončnimi Poké skledami, polnimi sveže zelenjave, lososa ali tune ter riža z okusnim prelivom jedce ponesli na čarobne Havaje.

Seveda se bodo Odprti kuhni v Novem mestu tudi tokrat pridružili domačini iz pivnice Kralj Matjaž ter mojstri iz Hiše Fink, na Glavnem trgu pa bodo obiskovalci lahko izbirali tudi med številnimi drugimi dobrotami pri ponudnikih Argentino Steakhouse, Atelier Karim, Dežela okusov, Dnevni bar Pr'Mrtinet, Gostilna Čad, Gostilna in pivnica Stari pisker, Indijska restavracija Namasté, JEDU Wurst & Dogs, Kuhinja Krušič, Moji štruklji Slovenije, Restavracija Kitajski vrt, Restavracija Shambala, Roza slon, Skuhna, Super hrust, Taverna Tatjana, TWISTER Ice Cream rolls, Veganika in Yildiz Han – hiša turške kulinarike. Žejni se bodo lahko oglasili na pivu na stojnici Craft beer, na sadno-zeliščnih napitkih in jesenski pumpkin spice latte pri ekipi Experiment; no ART = no FUN, na kozarčku rujne kapljice pri J & B vinoteka ali pa poletju v slovo nazdravili z džin tonikom na stojnici Brina.

Špela Verbič Miklič

Galerija

_zzzzzzzkuhna (1)
_zzzzzzzkuhna (10)
_zzzzzzzkuhna (11)
_zzzzzzzkuhna (12)
_zzzzzzzkuhna (13)
_zzzzzzzkuhna (14)
_zzzzzzzkuhna (15)
_zzzzzzzkuhna (2)
_zzzzzzzkuhna (3)
_zzzzzzzkuhna (4)
_zzzzzzzkuhna (5)
_zzzzzzzkuhna (6)
_zzzzzzzkuhna (7)
_zzzzzzzkuhna (8)
_zzzzzzzkuhna (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava