Prvo pomoč bi morali obvladati prav vsi

19.9.2019 | 12:00

Prvo pomoč bi morali obvladati prav vsi
Prvo pomoč bi morali obvladati prav vsi

11. september, svetovni dan prve pomoči, je priložnost za predstavitev znanj in veščin prve pomoči širši javnosti. Letos je slogan “Prva pomoč za ogrožene in ranljive skupine“.

Poudarjamo, da bi moralo biti znanje in obvladanje vsebin prve pomoči del splošne izobrazbe vsakega posameznika. S tem bi bila tudi dostopna vsem, ki jo potrebujejo. Nudenje prve pomoči v prvih minutah lahko ima pomemben vpliv pri preživetju posameznikov ter nenazadnje tudi čim hitrejši vrnitvi v njegovo domače okolje (so zapisali v poslanici RKS).

V sklopu omenjenega dne in tedna mobilnosti so člani ekipe prve pomoči Rdečega križa Metlika v torek, 17. septembra, imeli prikaz nudenja prve pomoči za otroke in vzgojitelje vrtca Metlika.

Člani ekip temeljne postopke oživljanja in uporabo defibrilatorja izvajajo po celi občini za različne ciljne skupine. Pomembna naloga članov pa je tudi dežurstvo in nudenje pomoči ob morebitni poškodbi ali nenadnem obolenju med obiskovalci na javnih prireditvah.

Sicer pa člani šestih ekip prve pomoči RK Metlika svoje znanje obnavljajo preko številnih vaj in udeležbe na občinskih in regijskih preverjanjih ekip prve pomoči.

Zalka Klemenčič
RKS - Območno združenje Metlika

Galerija

_zzzzzrk (1)
_zzzzzrk (2)
_zzzzzrk (3)
_zzzzzrk (4)
_zzzzzrk (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava