V Gogi umetniški večer

19.9.2019 | 10:55

V Gogi umetniški večer
V Gogi umetniški večer

V torek, 17.9.2019, je bila v Založbi Goga v Novem mestu odprta razstava likovnih del udeležencev izobraževanja, ki ga organizira JSKD Novo mesto.

Udeleženci so eno leto ustvarjali pod mentorstvom likovne pedagoginje mag. Martine Hegediš in so razstavili preko petdeset likovnih del na temo risanja ter tonskega in barvnega slikanja človeka. Likovno izobraževanje, ki so se ga udeležili, je primerno tako za dijake, ki si želijo opraviti sprejemne izpite na umetniških študijih, kot za odrasle ljubitelje, ki želijo izpopolniti znanje na področju risanja in slikanje človeške figure po modelu, tihožitje, portreta, zakonitosti perspektive in osnove likovne teorije. Vpis v novo skupino udeležencev v teh dneh poteka na JSKD Novo mesto

Razstavo je odprl gospod župan Gregor Macedoni. Obiskovalce sta pozdravili tudi gospa Klavdija Kotar, voditeljica območne izpostave JSKD Novo mesto, in mentorica Martina Hegediš. Na otvoritvi je zaigrala na gonge gospa Irena Zupančič in pričarala zelo prijetno vzdušje med obiskovalci tega umetniškega večera, ki se jih je v torek kar trlo v atriju Goge.

JSKD NM, foto: Luka Cigale

Galerija

_zzzzzzgoga (1)
_zzzzzzgoga (2)
_zzzzzzgoga (3)
_zzzzzzgoga (4)
_zzzzzzgoga (5)
_zzzzzzgoga (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava