Predstavitev knjige Jerneja Zorca ''Pot moje duše''

18.9.2019 | 10:20

Predstavitev knjige Jerneja Zorca ''Pot moje duše''
Predstavitev knjige Jerneja Zorca ''Pot moje duše''
Predstavitev knjige Jerneja Zorca ''Pot moje duše''

V nedeljo, 15. septembra, je Kulturno športno društvo Dob pripravilo predstavitev knjižnega prvenca Jerneja Zorca z naslovom Pot moje duše v avli Osnovne šole Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični. Pogovor z avtorjem knjige je vodila novinarka in radijska voditeljica Edita Žugelj. Iz zanimivega pogovora smo izvedeli, kako je nastala knjiga, kaj je duša, kdaj jo je prvič zaznal, kako se je začela njegova pot in reševanje. Dejal je, da sam ne bi zmogel, na tej poti mu je pomagala Milena Matko in energija.

Do globokih odgovorov prihajata z Mileno Matko na svetovanjih in delavnicah »Pot srca«.

V Jernejevi knjigi Pot moje duše je zbranih 36 kratkih zgodb iz njegovega življenja kot 36 poglavij poglobljenega dela na sebi. Zgodbe, ki jih je napisal, so prihajale iz njegove notranjosti. Del knjige je namenjen slovenskemu narodu, jeziku, kulturi. V knjigi govori tudi o potovanju v Izrael. Pogovor sta sklenila z mislijo, da je vse energija in energijska pretočnost osnova za zdravo življenje. Tako nas je Jernejeva zgodba povabila na sprehod s svojo dušo. Knjigo je predstavil tudi v Ljubljani, dejal je, da že deluje, s svojo energijo deluje na ljudi.

Predstavitev so popestrili pevci Moškega pevskega zbora Corona iz Grosuplja s pesmimi: Zdravica, Oj, Triglav, moj dom, Slovenec sem. Prijetno druženje se je nadaljevalo ob sladkih in slanih dobrotah ter žlahtni kapljici.

Helena Murgelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava