FOTO: Revmatiki v šoli Bistra buča

16.9.2019 | 13:10

FOTO: Revmatiki v šoli Bistra buča
FOTO: Revmatiki v šoli Bistra buča
FOTO: Revmatiki v šoli Bistra buča

Prvo septembrsko soboto je podružnica revmatikov Dolenjske in Bele krajine organizirala obisk šole Bistra buča v Radovici pri Metliki, ki je svoja vrata odprla pred petimi leti. V razredu nas je bilo 26. Pouk je potekal pod strogim očesom učitelja, ki ga je igral Jože Matekovič. Na šaljiv način nas je vrnil v davno leto 1957. Palico je držal v rokah celo uro. Med uro je skrbel, da sta v razredu vladala mir in tišina. Mnoge je poklical k tabli, morali so narisati značilnosti Bele krajine, in sicer pogačo, odojka, reko Kolpo, ribe – slovenske in hrvaške, letalo CD3, gudalo … Zelo smo se nasmejali. Pri pouku smo na hudomušen in zabaven način izvedeli marsikaj zanimivega o Beli krajini. Ob koncu ure smo iz rok učitelja prejeli spričevalo s primernimi ocenami v spomin na obisk šole Bistra buča. Nanjo nas bo spominjala tudi skupinska fotografija z učiteljem pred »staro« šolo.

Zaradi napovedi slabega vremena smo se z avtomobili odpeljali na Krašnji vrh do planinske koče. Pod vodstvom našega člana Zorana Dragutinovića smo se peš odpravili do izvira Orehovec. Izvir na površje teče iz obzidanega skalnega studenca s kamnito nišo, v katero je postavljen kipec lurške Marije. Le streljaj od studenca se nahaja kal, v kateri domuje kar nekaj zanimivih živalskih vrst. Po ogledu smo se vrnili do koče. Tu so nas gostoljubni belokranjski prijatelji postregli s pogačo ter ostalimi slanimi in sladkimi dobrotami, pa tudi z vinsko kapljico. V Metliki v slaščičarni smo se posladkali še s sladoledom.

Krajši pohod z obiskom šole Bistra buča nam bo vsem revmatikom ostal v prijetnem spominu, saj je bilo poskrbljeno tudi za smeh. Smeh pa je pol zdravja.

H. M.

Galerija

_zzbuva (01)
_zzbuva (02)
_zzbuva (03)
_zzbuva (04)
_zzbuva (05)
_zzbuva (06)
_zzbuva (07)
_zzbuva (08)
_zzbuva (09)
_zzbuva (10)
_zzbuva (11)
_zzbuva (12)
_zzbuva (13)
_zzbuva (14)
_zzbuva (15)
_zzbuva (16)
_zzbuva (17)
_zzbuva (18)
_zzbuva (19)
_zzbuva (20)
_zzbuva (21)
_zzbuva (22)
_zzbuva (23)
_zzbuva (24)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava