FOTO: 2. krompirjada gasilk - zmagal praženi krompir z lisičkami

16.9.2019 | 12:35

FOTO: 2. krompirjada gasilk - zmagal praženi krompir z lisičkami
FOTO: 2. krompirjada gasilk - zmagal praženi krompir z lisičkami
FOTO: 2. krompirjada gasilk - zmagal praženi krompir z lisičkami

Na travnati površini ob Hiši na Magolniku je Komisija za članice pri Gasilski zvezi Radeče pripravila 2. krompirjado za gasilke celotne radeške občine, organizacijska taktirka pa je letos pripadala PGD Svibno, ki so zaupano vlogo več kot dobro odigrali in poskrbeli za prijetno druženje dobrih 30 gasilk z gosti.

Po jutranji dobrodošlici z aperitivom sodelujoči ekipam in pozdravu predsednice Komisije za delo s članicami pri Gasilski zvezi Radeče je sledila kava s pecivom, in že se je pričela osrednja aktivnost - praženje krompirja.

Vsaka ekipa je med krompir vmešala dodatke po lastni presoji in tako so tudi vzorci, pripravljeni za ocenjevanje, bili precej različnih okusov, strukture, izgledov in okusov. Kot so povedali člani 4-članske ocenjevalne komisije, katera je dodeljevala točke posameznim segmentom, so imeli zahtevno delo, saj je vsaka gasilska kuharska ekipa pripravila odličen predstavitveni krožnik.

Rado Mrežar (predsednik Gasilske zveze Radeče), Matjaž Mikuž (podpredsednik Krajevne skupnosti Svibno), Matjaž Šuligoj (poveljnik PGD Jagnjenica) in Slavko Breznikar (nekdanji predsednik Gasilske zveze Radeče) so razdelili ocene in nato je predsednica Komisije za članice pri PGD Svibno, Ksenja Knez, razglasila rezultate.

Ob tem je vsaka ekipa prejela priznanje za sodelovanje z darilom za celotno gasilsko društvo, simbolično darilo pa so prejeli tudi člani ocenjevalne komisije. Najboljši pražen krompir so pripravile članice gostiteljskega PGD Svibno, katere so, kot pravijo "izkoristile naravne danosti bujnih gozdov Jatne (hribovje blizu Magolnika) in krompir obogatile z lisičkami", 2. mesto je pripadlo članicam PGD Radeče, tretje mesto je osvojila gasilska kuharska trojka PGD Vrhovo in četrto mesto PGD Jagnjenica, katero so letos zastopale starejše gasilke društva.

Nato je sledil še srečelov - večinoma domača oziroma podjetja iz posavske in savinjske regije so na prošnjo organizatorjev prispevala svoje izdelke oziroma storitve in zahvaljujoč donatorjem je vsaka udeleženka krompirjade prejela raznoliko napolnjeno darilno vrečko s praktično uporabno vsebino.

Dogodek sta obiskala tudi župan Občine Radeče, Tomaž Režun, ki se te dni kot gost in pozdravni govornik mudi na številnih prireditvah občinskega praznika, in v.d. direktorice KTRC Radeče (ta upravlja s Hišo na Magolniku), Duška Kalin.

Na srečanju se je zbralo devet gasilk iz PGD Svibno, pet iz PGD Jagnjenica, štiri iz PGD Radeče in tri iz PGD Vrhovo ter dobra deseterica gostov.

Okusno malico, ki je bila postrežena skorajda direktno iz pečice na prizorišče, je pripravila domačinka Rezi Žonta, svibenske gasilke pa so tekom dopoldanskega druženja skrbele za osvežilno pijačo za vse navzoče.

Čas, preživet na Magolniku, je tako minil v sproščenem vzdušju, lahkotnem meddruštvenem klepetu gasilk klepetu in druženju ob pripravi vseslovensko priljubljenega praženega krompirja.

Doroteja Jazbec

Galerija

_zzzkrompirjada (01), _zzzkrompirjada__01_
_zzzkrompirjada (02), _zzzkrompirjada__02_
_zzzkrompirjada (03), _zzzkrompirjada__03_
_zzzkrompirjada (04), _zzzkrompirjada__04_
_zzzkrompirjada (05), _zzzkrompirjada__05_
_zzzkrompirjada (06), _zzzkrompirjada__06_
_zzzkrompirjada (07), _zzzkrompirjada__07_
_zzzkrompirjada (08), _zzzkrompirjada__08_
_zzzkrompirjada (09), _zzzkrompirjada__09_
_zzzkrompirjada (10), _zzzkrompirjada__10_
_zzzkrompirjada (11), _zzzkrompirjada__11_
_zzzkrompirjada (12), _zzzkrompirjada__12_
_zzzkrompirjada (13), _zzzkrompirjada__13_
_zzzkrompirjada (14), _zzzkrompirjada__14_
_zzzkrompirjada (15), _zzzkrompirjada__15_
_zzzkrompirjada (16), _zzzkrompirjada__16_
_zzzkrompirjada (17), _zzzkrompirjada__17_
_zzzkrompirjada (18), _zzzkrompirjada__18_
_zzzkrompirjada (19), _zzzkrompirjada__19_
_zzzkrompirjada (20), _zzzkrompirjada__20_
_zzzkrompirjada (21), _zzzkrompirjada__21_
_zzzkrompirjada (22), _zzzkrompirjada__22_
_zzzkrompirjada (23), _zzzkrompirjada__23_
_zzzkrompirjada (24), _zzzkrompirjada__24_
_zzzkrompirjada (25), _zzzkrompirjada__25_
_zzzkrompirjada (26), _zzzkrompirjada__26_
_zzzkrompirjada (27), _zzzkrompirjada__27_
_zzzkrompirjada (28), _zzzkrompirjada__28_
_zzzkrompirjada (29), _zzzkrompirjada__29_

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava