DL: Predlog o novem parkirišču v Črnomlju

15.9.2019 | 19:15

Betonska plošča, iz katere štrli nešteto kovinskih palic, ki spominjajo na nekakšno ikebano, ob sotočju Lahinje in Dobličice že vrsto let čaka na nadaljevanje gradnje. (Foto: M. B. J.)

Betonska plošča, iz katere štrli nešteto kovinskih palic, ki spominjajo na nekakšno ikebano, ob sotočju Lahinje in Dobličice že vrsto let čaka na nadaljevanje gradnje. (Foto: M. B. J.)

Elitni prostor ob sotočju Lahinje in Dobličice čaka na nadaljevanje naložbe Društva invalidov Črnomelj ... Črnomaljski občinski svetnik Anton Brula je predlagal, da naj bi ob sotočju Lahinje in Dobličice pod starim črnomaljskim mestnim jedrom, torej tam, kjer je bila nekdaj klavnica, uredili začasno parkirišče za stanovalce, uslužbence in za druge. Zemljišče je v lasti Društva invalidov Črnomelj, vendar pa je bil svetnik prepričan, da z lastniki pri dogovoru o parkirišču ne bi smelo biti težav glede na to, da je občina pred leti iz proračuna za projekt društva prispevala 60.000 evrov davkoplačevalskega denarja.

Glede na to, da je bil projekt Društva invalidov Črnomelj ocenjen na precejšnjo vsoto – Brula je omenjal milijon evrov –, je svetnik očitno menil, da naložba še ne bo tako hitro uresničena, zato bi bilo prav, da bi prostor, ki zdaj ne kaže prav lepe podobe in je mestu bolj v sramoto kot v ponos, vsaj začasno služil drugemu namenu. Ne nazadnje pa tudi parkirnih prostorov v mestu močno primanjkuje.

Z občinske uprave so odgovorili, da so pobudo sprejeli in se bodo poskušali z vodstvom Društva invalidov Črnomelj dogovoriti o ureditvi začasnega parkirišča na dveh parcelah v katastrski občini Loka. Tudi občinarjem se je sprva zdel predlog, da bi bilo lahko na prostoru Društva invalidov javno parkirišče, dokler ne bo društvo nadaljevalo gradnje, povsem primeren. Na vprašanje Dolenjskega lista, ali bodo pobudo Brule uresničili, pa je črnomaljski župan Andrej Kavšek pred nekaj dnevi dejal, da zadeva ni tako preprosta, kot je videti na prvi pogled, ter da je lažje dati pobudo, kot pa jo uresničiti. Mar to pomeni, da bodo Črnomaljci še kar nekaj časa gledali betonsko ploščo, ki jo zarašča in iz katere štrli nešteto železnih palic?

Članek je bil objavljen v 28. številki Dolenjskega lista 11. julija 2019

M. Bezek Jakše

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava