Nova fantovska skupina - z Matevžem Derendo

13.9.2019 | 12:30

Soulution

Soulution

Nova fantovska skupina - z Matevžem Derendo

V zadnjih dneh se med slovensko estrado in glasbenimi navdušenci šušlja o novi fantovski zasedbi Soulution, ki že osvaja ženska srca. Štiričlanska zasedba, ki sicer deluje od novembra 2018, je pred kratkim izdala prvo avtorsko pesem in videospot z naslovom Naj ne čakam te, ki si ga je v štirih dneh ogledalo že skoraj 10.000 ljudi. Zasedba združuje nekatere bolj in manj poznane obraze v slovenski glasbi. Spoznajte jih.

Fantovsko skupino Soulution sestavljajo štirje vokalisti, Matevž Derenda, Arni L. Cindrič, Luka Cvetičanin in Patrik Mrak, ki jih spremlja tudi na kitari. Ljubitelji oddaje Slovenija ima talent se boste Patrika spomnili z njegovega uspešnega nastopa v oddaji, Arnija ste lahko spremljali v oddaji X factor, medtem ko ste Matevža in Luko lahko obiskovalci muzikalov, kot sta Briljantina in Vesna, že videli na odru.

Lansko jesen so štirje prijatelji svoje glasbene izkušnje združili in ustvarili fantovsko zasedbo (boy band) Soulution, s katero želijo ustvarjati glasbo za vse ljudi, vseh starosti. Želijo si, da se lahko prav vsak najde v njihovi glasbi ter da jim njihovo besedilo prinaša inspiracijo in motivacijo. Njihova prva avtorska pesem z naslovom Naj ne čakam te, ki so jo skupaj z videospotom izdali pred kratkim, govori o tem, da je življenje prekratko, da bi nekoga čakali in da ga je treba zajeti s polno žlico. Njihov videospot si je v le štirih dneh ogledalo že skoraj 10.000 ljudi, med drugim so z njim navdušili tudi Nušo Derendo, Tejo Perjet (Cool mamacita), Niko Krmec, Tilna Lotriča in druge.

Preden so prebili led z avtorsko skladbo, so bili prepoznavni predvsem po svojih akustičnih priredbah ameriških in britanskih glasbenikov, slišite pa jih lahko peti od pop do country glasbe. Fantje s svojim štiriglasnim petjem in harmonijami že gostujejo na raznih akustičnih večerih po celi Sloveniji, se udeležujejo dobrodelnih koncertov, vsekakor pa bodo zdaj, po izidu avtorske pesmi, nastopi še toliko bolj posebni, zato se jih fantje že zelo veselijo.

L. H.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

14.9.2019+9     + (9)     – (0)     Oceni Franci D 

Vse lepo in prav, ampak, povejte mi, komu je ime fantovske zasedbe namenjeno, nam slovencem ki spoštujemo slovensko besedo najbrž ne.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava