DL: Že drugi muzikal v letu dni - Talentov jim res ne manjka

13.9.2019 | 11:40

Iskanje ognjenega keliha je bilo uspešno.

Iskanje ognjenega keliha je bilo uspešno.

Harry Potter in Ron

Harry Potter in Ron

Posebno pohvalo so si prislužile Tanja Vraničar, Duška Vlašič, Irina Kolar, Nina Bradica in Mojca Vraničar.

Posebno pohvalo so si prislužile Tanja Vraničar, Duška Vlašič, Irina Kolar, Nina Bradica in Mojca Vraničar.

V muzikalu ni manjkalo plesa.

V muzikalu ni manjkalo plesa.

Vita Fir kot Hermiona

Vita Fir kot Hermiona

Z nastopom učencev in učiteljev je bila zelo zadovoljna tudi ravnateljica OŠ Metlika Željka Janjac.

Z nastopom učencev in učiteljev je bila zelo zadovoljna tudi ravnateljica OŠ Metlika Željka Janjac.

Prof. Raws, ravnatelj Dumbledore in madame Hoops

Prof. Raws, ravnatelj Dumbledore in madame Hoops

Na osnovni šoli Metlika so lansko šolsko leto pripravili prvi metliški muzikal z naslovom En svet, pa toliko različnih sanj, ki so ga junija premierno predstavili na dvorišču metliškega gradu. Gledalcev je bilo toliko, da je skoraj zmanjkalo prostora za vse, ki so si ga želeli ogledati. S tem muzikalom so v Metliki lani prebili led, in kot je takrat dejala ravnateljica Željka Janjac, so dokazali, da imajo tudi v Metliki talente. Takrat se je marsikdo tudi vprašal, ali bo po stopinjah osnovnošolcev v mestu nad Bojico stopil še kdo. Prepričani so bili, da bo to pokazal čas.

A ni bilo treba dolgo čakati. Predvsem pa v OŠ Metlika niso čakali, kdo bo naslednji, ki bo v Metliki pripravil muzikal, ampak so se ga v šolskem letu, ki se je pravkar izteklo, lotili kar sami. Ideja se je porodila okrog novega leta, na plodna tla pa je padla tudi zato, ker so se odločili, da bodo v nasprotju z lanskim muzikalom, v katerem so nastopili le otroci, tokrat na odru tudi učitelji, ki pojejo v šolskem pevskem zboru. Učenci so predlagali, da bi zaigrali Harryja Potterja, Nina Bradica pa je po njihovih željah napisala scenarij.

Intenzivne vaje so začeli šele konec aprila, konec preteklega tedna pa je bila v Kulturnem centru Semič, ki ima primeren oder za tovrstno predstavo, premiera muzikala z naslovom Harry Potter in ognjeni kelih, v katerem Harry v novem šolskem letu dobi vabilo na Bradavičarko. Z Ronom in Hermiono se odpravi v šolo, kjer ga čaka razburljiva dogodivščina.

V predstavi poleg 48 učencev, od katerih jih je kar nekaj nastopilo že v lanskem muzikalu, sodeluje še osem učiteljev. Tako kot lanski je tudi letošnji muzikal nastal kot medpredmetno povezovanje. Nastopile so pevke mladinskega pevskega zbora in skupine Cantabile OŠ Metlika, učenci izbirnega predmeta glasbeni projekt, plesalke plesnega krožka OŠ Metlika, igralci – učenci in učitelja – krožka muzikal OŠ Metlika, učiteljski pevski zbor OŠ Metlika in učenci izbirnega predmeta likovno snovanje 2.

Vlogo Harryja Potterja je odigral Martin Bajuk, Ron je bil Maj Ogulin, Hermiona Vita Fir, ravnatelj Dumbledore Tomaž Žugelj, prof. Raws Ana Logar ter madame Hoops Manca Težak. Ravnateljica se je še posebej zahvalila učiteljicam, pod katerih mentorstvom je nastajal muzikal. To so Nina Bradica, ki je poskrbela za režijo in scenarij, ki je avtorsko delo. Prav tako sta avtorski kostumografija, ki je bila skrb Tanje Vraničar, in scenografija Duške Vlašič. Glasbo je izbrala Irina Kolar, Mojca Vraničar pa je poskrbela za koreografijo.

Kako navdušeno je bilo nad enourno predstavo občinstvo, ki je do zadnjega kotička napolnilo dvorano Kulturnega centra Semič, pove tudi, da so se pevcem, plesalcem in igralcem zahvalili z dolgimi, stoječimi ovacijami. Ravnateljica Željka Janjac je ob tem dejala, da je aplavz povedal vse. Sicer pa je bilo slišati zagotovila, da si bodo muzikal tisti, ki so ga tokrat zamudili, imeli še priložnost ogledati.

Članek je bil objavljen v 26. številki Dolenjskega lista 27. junija 2019

Besedilo in fotografije: M. Bezek Jakše

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava