VIDEO: V videu Špele Cesar lepote novega Glavnega trga

12.9.2019 | 14:10

VIDEO: V videu Špele Cesar lepote novega Glavnega trga
VIDEO: V videu Špele Cesar lepote novega Glavnega trga

Mlada novomeška glasbenica ŠPELA CESAR se predstavlja z drugim singlom OSTANI, ki je nastal v sodelovanju z ustvarjalnim poljem za glasbeno udejstvovanje INJA. Skladba se po zvočni podobi nostalgično spogleduje s preteklostjo in se na zgodovino soul glasbe izrazi skozi znani »motown« zvok. Špela Cesar je že s prvim singlom  “Za hip” osvojila marsikatero, še tako muhasto poslušalstvo. Njena glasba je iskrena, samosvoja in premore veliko sonca, ki ga prav v teh dneh še bolj potrebujemo.

Videospot za skladbo Ostani je bil posnet na prenovljenem novomeškem Glavnem trgu in njegovi okolici. Špela se je v videospotu na sončni nedeljski dan zapeljala z zelenim mestnim kolesom GONM. Zdrav duh v zdravem telesu je moto, ki vsekakor sovpada z njeno razigrano naravo, ki nikogar, ki jo ima priložnost spoznati, ne pusti ravnodušnega. Za snemanje in montažo videospota  je poskrbel Novomeščan Erazem Gliha, ki  je z dijaki Šolskega centra Novo mesto režiral in posnel tudi videospot za skladbo Boli me k skupine Dan D, sodeluje pa tudi z drugimi novomeškimi glasbeniki, ki so v Erazmu prepoznali kreativno žilico.
 
Špelo Cesar in glasbenike iz novomeške zakladnice boste v živo lahko slišali tudi na koncertu z naslovom V petek zvečer, ki bo 4. oktobra 2019 potekal v Športni dvorani Marof.
 
Ob vsem tem lahko brez pomisleka sklenemo, da novi novomeški val glasbe ne pojenja. Ravno nasprotno.

A. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava