Ščuka velikanka - rekorden ulov v reki Krki

12.9.2019 | 09:30

Ščuka velikanka - rekorden ulov v reki Krki
Ščuka velikanka - rekorden ulov v reki Krki

Robert Smolič, član RD Novo mesto, je v sredo, 11.9.2019, v tretjem revirju v reki Krki ujel ščuko velikanko. V dolžino je merila impozantnih 120 cm, težka pa je bila 12 kg.

Pravzaprav se je vse začelo v torek, ko sta se Robert in njegov ribiški prijatelj Andraž Mostar dogovorila, da bosta šla v ribolov na ščuko v četrtek. Toda Matjaž ga je v sredo poklical in predlagal, da bi šla na ribolov kar popoldan. Robert je pogledal v nebo, videl, da je vreme oblačno in se navkljub obilici dela v trenutku odločil. Dobil je tisti notranji občutek, ki ga vsak dober ribič ima. Danes je pravi dan za nekaj velikega. Dogovorila sta se in ob 15.30 uri že veselo metala silikonske vabe v globine Krke.

Med metanjem vabe sta se s čolnom približevala tistemu mestu na Krki, kjer je Robi pred dvema letoma ujel ščuko, ki je v dolžino merila 113 cm. Robijev notranji občutek je govoril, da bi lahko v bližini bila še večja ščuka. Vijačila sta približno 30 minut, ko je Robi začutil močan udarec. Nagonsko je zategnil palico, ki se je močno upognila, videl je, kako vrvica reže gladino vode, zavora na ribiškem koleščeku je zapela najljubšo pesem, ki jo ribiči najraje slišijo in takoj vedel, da ima zapeto veliko ščuko.

Robi je v svoji ribiški karijeri ujel lepo število kapitalnih sulcev, ščuk, smučev, postrvi, tako da je rutinirano in brez večjih težav pripeljal lepotico do čolna, Matjaž pa mu je z mrežo pomagal ščuko spraviti v čoln.

Takoj sta poklicala preparatorja Milana Rajšpa, mojo malenkost in začeli smo z merjenjem in tehtanjem. Odkar smo na RD Novo mesto uradno začeli spremljati in beležiti dolžine kapitalnih ščuk, je Robertova absolutna rekorderka.

Robi, čestitke in še veliko kapitalnih ščuk.

Zoran Leko

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava