Jutri kuhamo mi - ob festivalu ekološke hrane še Kuhinja na gradu

12.9.2019 | 09:10

‘’Bear from underwater’’ (foto: Mikhail Korostelev) - z razstave Magična narava

‘’Bear from underwater’’ (foto: Mikhail Korostelev) - z razstave Magična narava

V Kozjanskem parku v petek, 13. septembra 2019, od 15. do 21. ure, na gradu Podsreda, organiziramo 7. FESTIVAL EKOLOŠKE HRANE – FEH v podporo sonaravni in okolju prijazni pridelavi hrane.

Festivalu, ki obeležuje »pravljično« sedemletnico, letos dodajamo še obsežnejše in bolj pestro dogajanje s KUHINJO NA GRADU, 1. MAB DAN biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje ter zabaven glasbeni program z Adijem Smolarjem!

Dogajanje se bo na gradu Podsreda začelo ob 15. uri s predstavitvijo Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje, (UNESCO-ov program MAB – Man and biosphere, Človek in biosfera) in premiernim ogledom ozaveščevalnega filma o pomenu Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje (v okviru projekta Približajmo Unescova biosferna območja prebivalcem). Sledilo bo uradno odprtje razstave Magična narava 2018 (v okviru projekta Life Naturaviva).

Ves čas do poznovečernih ur se bodo na grajskem dvorišču na stojnicah predstavljali ponudniki ekološke hrane, učenci osnovnih šol iz zavarovanega območja ter tradicionalni obrtniki.

V okviru Kuhinje na gradu bodo številni gostinci od blizu in daleč na svojevrsten način pripravili slastne dobrote in obiskovalcem v čudovitem večernem ambientu grajskega dvorišča ponudili vrhunsko pripravljeno hrano in odlično pijačo.

Z dobro kapljico vas bodo razvajali lokalni vinarji, žganjarji in pivovarji, ki bodo žejo gasili s svojimi izbranimi pijačami. Vrhunec večera bo ADI SMOLAR S SVOJO KITARO, nato pa bo za glasbene ritme pozno v večer skrbel DJ! Zatorej NE POZABITE - v petek, 13. septembra, KUHAMO MI! Lepo vabljeni na grad Podsreda, kjer se bo ta konec tedna dobro jedlo in pilo ter pošteno zabavalo!
PROGRAM:

Od 15. ure dalje:
• predstavitev Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje, (UNESCO-ov program MAB – Man and biosphere, Človek in biosfera) ter premierni ogled ozaveščevalnega filma o pomenu Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje (v okviru projekta Približajmo Unescova biosferna območja prebivalcem);
• odprtje razstave Magična narava 2018 (v okviru projekta Life Naturaviva);
• ekološka tržnica ponudnikov iz različnih biosfernih območij Slovenije;
• pestra lokalna gostinska ponudba v okviru KUHINJE NA GRADU;
• glasbeni nastop Adija Smolarja.

VSTOP JE PROST.

PRIJAZNO VABLJENI!

FOTOGRAFSKA RAZSTAVA »MAGIČNA NARAVA« NA GRADU PODSREDA

V okviru pestrega dogajanja na gradu Podsreda bomo 13. septembra 2019 na grajskem podstrešju odprli FOTOGRAFSKO RAZSTAVO »MAGIČNA NARAVA«, ki je nastala v okviru drugega mednarodnega natečaja naravoslovne fotografije Magična narava 2018. Fotografski natečaj organizira vodilni partner projekta LIFE Naturaviva Nacionalni inštitut za biologijo skupaj z Združenjem naravoslovnih fotografov Slovenije v okviru evropskega projekta LIFE NATURAVIVA “Biodiverziteta – umetnost življenja”, katerega projektni partner je tudi Kozjanski park.

Na letošnji natečaj je prispelo več kot 4300 fotografij 264-ih fotografov iz 46 držav. Za naravoslovnega fotografa leta 2018 je bil proglašen Mikhail Korostelev iz Rusije, Slovenski naravoslovni fotograf pa je postal Miran Krapež.

Šestdeset najboljših fotografij po izboru ocenjevalne žirije, vključno z obema zmagovalnima, si lahko ogledate v elektronskem katalogu, ki je objavljen na spletni strani projekta: www.naturaviva.si .

Na fotografski razstavi na gradu Podsreda bo na ogled 15 izbranih fotografij, ki prikazujejo neverjetno magičnost naše narave, opozarjajo pa tudi na minljivost in naš odnos do nje.

Razstava bo na ogled na gradu Podsreda od 13. septembra do 15. novembra 2019.

Javni zavod Kozjanski park

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava