150 let organiziranega gasilstva na Slovenskem - bili smo del praznovanja

10.9.2019 | 12:05

150 let organiziranega gasilstva na Slovenskem - bili smo del praznovanja
150 let organiziranega gasilstva na Slovenskem - bili smo del praznovanja

Osrednja svečanost z mimohodom gasilcev ter sil za zaščito in reševanje je bila v nedeljo, 8. septembra 2019, s pričetkom ob 15. uri, v Metliki.

''Praznovanje tako častitljive obletnice je zagotovo priložnost, da člani in članice s ponosom pokažemo vlogo in pomen slovenskega gasilstva. Vzemimo si čas, da tudi negasilcem, prijateljem, državljanom in državljankam predstavimo organizacijo, katere del smo. Opravljamo delo in živimo življenje, ki rešuje življenja in premoženje - 24 ur na dan, 365 dni na leto. Zato smo in moramo biti ponosni na svoje delo, naše prednike in slovensko gasilstvo. To je rezultat številnih generacij slovenskega naroda. To je poslanstvo, ki ga je treba živeti, razumeti in doživeti''. (so zapisali organizatorji dogodka)

V sistemu zaščite in reševanja pa so tudi usposobljene in uniformirane ekipe prve pomoči Rdečega križa Slovenije. Rdeči križ Metlika ima registriranih z letošnjim letom 6 ekip prve pomoči. Vseh 40 članov ekip PP je bilo del omenjenega praznovanja, ena ekipa v paradi, le ta je štela do 4.000 uniformiranih gasilcev in drugih sil za zaščito in reševanje, ostali člani ekip PP pa v vlogi dežurstva v primeru morebitnih poškodb ali nenadnega obolenja med udeleženci praznovanja.

Iskrene čestitke vsem gasilcem za častitljivo obletnico, članom ekip prve pomoči Rdečega križa Metlika in ostalim prostovoljcem pa velika HVALA za odlično opravljeno delo

Zalka Klemenčič
RKS - Območno združenje Metlika

Galerija

_zzzmetlika (1)
_zzzmetlika (10)
_zzzmetlika (2)
_zzzmetlika (3)
_zzzmetlika (4)
_zzzmetlika (5)
_zzzmetlika (6)
_zzzmetlika (7)
_zzzmetlika (8)
_zzzmetlika (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava