Srečanje in pogovor z vsestransko umetnico Majo Gal Štromar

10.9.2019 | 10:30

Srečanje in pogovor z vsestransko umetnico Majo Gal Štromar
Srečanje in pogovor z vsestransko umetnico Majo Gal Štromar
Srečanje in pogovor z vsestransko umetnico Majo Gal Štromar

Petkov večer (6. 9. 2019) smo v Knjižnici Črnomelj preživeli v družbi treh imenitnih žensk: z gostjo večera Majo Gal Štromar, slovensko pisateljico, igralko, pesnico, režiserko in prevajalko, z voditeljico pogovora Klavdijo Kotar, ljubiteljico umetnosti, glasbe, literature, plesa in teatra, vodjo novomeške izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti Novo mesto, in z glasbenico iz Črnomlja Martino Mravinec.

Na ta način smo v soorganizaciji z Javnim skladom za kulturne dejavnosti, Območno izpostavo Črnomelj, pripravili uvod in ponovno povabilo v letos že 14. literarni natečaj LEPOTA BESEDE – Z besedo iščemo in ustvarjamo lepoto.

V polnem večnamenskem prostoru knjižnice smo tako obeležili tudi bližajoči se Mednarodni dan pismenosti (8. 9.). Energija vseh treh imenitnih žensk nam je polepšala septembrski večer in nas povabila k branju Majinih in drugih knjig, k ustvarjanju in k občudovanju umetnosti. Bilo je srčno, toplo in lepo.

Letošnji natečaj Lepota besede je odprt še do 16. 9. 2019, zato vabimo vse odrasle neuveljavljene literarne ustvarjalce k sodelovanju! Prispele prispevke bo letos že tretjič pregledal Samo Dražumerič, literarni mentor iz Novega mesta, ki tudi sam piše pesmi in prozo. Med prispelimi prispevki bo ocenil in izbral tri najboljše ustvarjalce po lastnem izboru. Ob tej priložnosti pa bo izšla tudi knjižica z izbranimi pesmimi 30 najboljših ustvarjalcev. Več informacij dobite na spletni strani Knjižnice Črnomelj in JSKD OI Črnomelj.

Organizatorja prireditve JSKD OI Črnomelj in Knjižnica Črnomelj se že veseliva zaključne prireditve literarnega natečaja, ki bo v petek, 22. novembra 2019, ob 19.00 v Knjižnici Črnomelj. Vljudno vabljeni!

Projekt Lepota besede sofinancirajo Občina Črnomelj, Občina Semič in JSKD.

JSKD OI Črnomelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava