330 radeških učencev (spet) v šoli

10.9.2019 | 08:45

330 radeških učencev (spet) v šoli
330 radeških učencev (spet) v šoli

V občini Radeče je s septembrom v šolske klopi znova sedlo 330 učencev in učenk, od katerih jih 318 obiskuje matično šolo, 12 pa podružnično v Svibnem, med njimi pa je prvič prag radeške šolske stavbe v vlogi prvošolcev prestopilo 28 otrok, združenih v 1.A, edini oddelek začetnega razreda in štirje prvošolci, ki hram učenosti obiskujejo na Svibnem.

Za prvošolčke je bil pred odhodom v njihovo učilnico pripravljen hudomušen program, katerega rdečo nit so vodili otroci višjih razredov, zanje in za njihove starše pa so misli dobrodošlice namenili ravnateljica javnega zavoda Osnovna šola Marjana Nemca Radeče, Katja Selčan, župan Občine Radeče, Tomaž Režun, predstavnik lokalne policijske pisarne, Danijel Hiter in predsednik ZŠAM Radeče, Brane Zorec ter ravnateljica Glasbene šole Laško-Radeče, Rosana Jakšič.

Za prijeten glasbeni vložek so s pihalnimi instrumenti poskrbeli mladi glasbeniki Jošt, Jonas, Edvin in Ana pod mentorstvom prof. Boštjana Župevca.

Da je bil prvi šolski dan za najmlajše še bolj poseben kot sicer, so poskrbele strokovne delavke, ki bodo z njimi preživljale uvodno leto v šoli; otroci so medtem, ko je bila za starše organizirana seznanitev z vsem pomembnim, barvali in za sladek zaključek dne prejeli še košček torte, sok in sadje.

Otroci višji razredov so se pred tem prav tako v šolski jedilnici zbrali in se nato skupaj s svojimi razredničarkami odpravili v matične učilnice, kjer so prejeli kopico informacij in obrazcev za starše v izpolnitev, nato pa že poprijeli za delo in imeli prvih nekaj ur pouka.

V centru Radeč in Svibna se je tako po poletnem času premora znova začel otroški vrvež, da pa v vsej svoj irazposajenosti najmlajši ne bi pozabili pozornosti namenjati tudi lastni varnosti, že ves teden na križiščih skrbijo prostovoljci Zveze šoferjev in avtomehanikov Radeče, kateri v rumenih odsevnih jopičih dodatno opozarjajo na vnovično prisotnost otrok in le-tem pomagajo pri pravilnem prečkanju cest.

Doroteja Jazbec

Galerija

_zzzzzzsola (01)
_zzzzzzsola (02)
_zzzzzzsola (03)
_zzzzzzsola (04)
_zzzzzzsola (05)
_zzzzzzsola (06)
_zzzzzzsola (07)
_zzzzzzsola (08)
_zzzzzzsola (09)
_zzzzzzsola (10)
_zzzzzzsola (11)
_zzzzzzsola (12)
_zzzzzzsola (13)
_zzzzzzsola (14)
_zzzzzzsola (15)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava