Tudi Krajinski park Kolpa na Agri

6.9.2019 | 13:10

Tudi Krajinski park Kolpa na Agri
Premje Šarec na stojnici KP Kolpa

Premje Šarec na stojnici KP Kolpa

Slovenski naravni parki so se več let skupaj predstavljali na pomembnem mednarodnem sejmu Agra v Gornji Radgoni. Letos – na 57. Agri so bile razmere nekoliko drugačne in skupne predstavitve ni bilo; se pa je zaradi pričakovanja javnosti Javni zavod Krajinski park Kolpa predstavil sam z deležniki iz parka, saj je bil letošnji slogan: »Sejem nove generacije«. In tega nismo smeli zamuditi.

Na povabilo Zveze društev rejcev drobnice Slovenije in Pomurskega sejma se je je KP Kolpa v Gornji Radgoni predstavil že trinajstič. Tokrat smo obiskovalcem želeli približati zavarovano območje narave ob Kolpi in naše aktivnosti na dveh LAS projektih: »Novi izzivi slovenske drobnice« ter »Volna, lan, konoplja«. Ker smo prvič sodelovali vse dni sejma so nam pri kvalitetni predstavitvi pomagale tudi Pečkarke KUD Božo Račič Adlešiči, mojstrica pletilke in kvačke Tatjana Flajnik in študentka naravovarstva Sandra Murgelj. Predstavitve so bile zanimive, obiskovalci pa zvedavi. Med drugim so stojnico KP Kolpa obiskali tudi: premier Marjan Šarec, ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec, evropski komisar za kmetijstvo Phil Hogan, evropski poslanec Franc Bogovič ter številni drugi.

Iz Bele krajine so na sejmu sodelovali tudi ponudniki: s stojnico se je predstavila Ekološka kmetija Totter iz Gribelj, Ekološka kmetija Vučji ogrizek iz Adlešič pa je na stojnici ponudila mlečne in suhomesnate izdelke iz drobnice ter predstavila rejo belokranjske pramenke in bovške pasme ovc.

Letos je bil Krajinski park Kolpa eden od 1.850 razstavljavcev iz 32. držav, ob naši stojnici pa se je sprehodilo skoraj 120.000 obiskovalcev sejma.

KP Kolpa

Galerija

_zzzzzzzkolpa (1)
_zzzzzzzkolpa (10)
_zzzzzzzkolpa (11)
_zzzzzzzkolpa (12)
_zzzzzzzkolpa (13)
_zzzzzzzkolpa (14)
_zzzzzzzkolpa (15)
_zzzzzzzkolpa (16)
_zzzzzzzkolpa (17)
_zzzzzzzkolpa (2)
_zzzzzzzkolpa (3)
_zzzzzzzkolpa (4)
_zzzzzzzkolpa (5)
_zzzzzzzkolpa (6)
_zzzzzzzkolpa (7)
_zzzzzzzkolpa (8)
_zzzzzzzkolpa (9)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

6.9.2019Oceni vl 

Človek bi kar zavriskal ob pogledu na fotografije in opis dogodka v Gornji Radgoni. Naj se ve, kdo smo belokranjci! (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava