DL: Ne kradejo zgolj pribežniki in ali se odzovemo na enak način?

31.8.2019 | 17:45

DL: Ne kradejo zgolj pribežniki in ali se odzovemo na enak način?

Redna gostja Haloja je tudi Vika iz Črnomlja, ki je tokrat poslala naslednje razmišljanje ob sv. dnevu beguncev: »Ljudje na naši južni meji opažajo povečanje prebežnikov. Tu in tam se dogodi tudi kakšno pobalinstvo, med katere lahko štejemo vlom v zidanico ali celo krajo odklenjenega avta z dvorišča. Vse, kar se zgodi v zvezi z nesrečniki, ki želijo na bogati zahod, spada v časopisih med atraktivne novice. Žal pri tem pozabljamo, kako se iste stvari, samo v večjem številu, vsakodnevno dogajajo v naši državi in jih jemljemo čisto drugače. Kot da je občutek, ki nas s to primerjavo preveva, nekaj najbolj normalnega. Pa ne bi smelo biti oziroma sploh ne bi bilo tako, če bi nekatere stranke pokazale vsaj malo človečnosti. Tako pa z vzkliki na shodih, ki na srečo niso tako množični, kot bi si prireditelji želeli, spodbudijo na žalost gnev in sovraštvo ljudi, ki so naleteli na begunce. Hočem biti gospodar na svojem dvorišču! ali na primer s prisego zastavi Ne dam svojega koščka zemlje! Roko na srce, ko nekateri naši državljani naredijo kakšno packarijo, ki je še mnogo hujša, pa se nihče ne spomni, da bi uporabil te grde in navsezadnje ponižujoče besede, naslovljene nesrečnikom. Naša policija uspešno kontrolira meje, dokazano pa je nemogoče katerokoli mejo do kraja zapreti.«

Članek je bil objavljen v 26. številki Dolenjskega lista 27. junija 2019 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

1.9.2019+3     + (4)     – (1)     Oceni Jožko 

Le od kje "nesrečnikom" visoke vsote denarja, ki ga namenjajo za prevoz. Tudi v kaki razcapani opravi ne hodijo in še to odvržejo in si očitno nekje nabavijo drugo. In to ne kake ponošene cunje. "Nesrečniki" opremljeni z najnovejši mobiteli z GPS ... Nekam sumljivo je to vse skupaj, če malce pozorneje opazuješ ves ta premik na očitno zelo izbrane lokacije. Za vsako ceno in čim prej.

2.9.2019+2     + (3)     – (1)     Oceni delec 

Moje je mnenje, da bomo to invazijo zelo drago plačali. Oziroma jo že plačujemo (azilantski domovi, zdravstven posegi, zapravljanje za ovire, zapravljanje za policiste in vojsko, čiščenje gozdov, ...). Vse to se je dogajalo že veliko VELIKO prej. Kdor je vsaj malo strateškega razmišljanjai in pozna taktike gverile, ve kaj se pripravlja in kam to vodi. Potem pa se nekateri smejijo zgodbi o trojanskem konju. Isto se nam dogaja le na drugačen način.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava