Tabor z mladimi Romi: Spoznavanje vrednot narave in premoženja

29.8.2019 | 10:50

Tabor z mladimi Romi: Spoznavanje vrednot narave in premoženja

LAS Krško je v sodelovanju s Policijsko postajo Krško, Večnamenskim romskim centrom Drom ter CSD Posavje, enoto Krško, na Planinski koči na Bohorju v četrtek, 22. 8. 2019, pripravila že drugi tradicionalni tabor Spoznavanje vrednot narave in premoženja v letošnjem letu.

Oskrbnica Koče na Bohorju, ga. Jožica Marija Omerzu, je pisano skupino strokovnih delavcev in mladih Romov povabila k sodelovanju pri vzdrževalnih opravilih pri planinski koči. Avgustovski obisk je bil namenjen ponovnemu barvanju miz in klopi na terasi pred kočo ter barvanju vseh polken na koči.

Obilo dela je bilo opravljenega hitro zaradi številnih pridnih rok. Strokovnim delavcem se je pridružilo namreč še 5 mladih Romov in Rominj. Po opravljenem delu so se mladi udeležili delavnice, ki sta jo pripravili in izvedli strokovni delavki ZD Krško. Po delavnici je sledil pohod po Bohorju in nato še slastna večerja, ki sta jim jo pripravila policista.

Organizatorji so z izvedbo obeh taborov zadovoljni in tabore vedno zaključujejo z mislijo, da bi bilo tovrstne delovne akcije potrebno izvajati pogosteje.

Program tabora je namenjen mladim, ki so že pokazali neko mero rizičnega vedenja. Skozi družbeno koristno delo, povezovanje med romsko in neromsko populacijo, pogovore, druženje in različne skupne aktivnosti želijo soorganizatorji mlade spodbujati k medsebojnem spoštovanju ter spoštovanju lastnine in narave.

Mihaela Kovačič, univ. dipl. zg.
Koordinatorka LAS Krško

Galerija

_zzztabor (1)
_zzztabor (2)
_zzztabor (3)
_zzztabor (4)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

29.8.2019+4     + (4)     – (0)     Oceni Franci D 

A veste kje je največji njihov tabor? Na Dobu vendar!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava