DL: Kdaj je v kinu preglasno?

23.8.2019 | 13:50

V novomeškem Cineplexxu (foto: arhiv)

V novomeškem Cineplexxu (foto: arhiv)

DL: Kdaj je v kinu preglasno?

Poklicala nas je mamica iz Novega mesta, ki svoja dva otroka, desetletnega sina in petletno hčer, z veseljem odpelje na ogled otroških risank v novomeški Cineplexx. »Ne bom se spuščala v to, da v dvorano ne smeš vzeti niti svoje flaške vode, bolj bi rada opozorila na preveliko glasnost predvajanja filmov. Pogovarjala sem se s številnimi starši in vsi so pritrdili, da jih takšna glasnost moti. Že nas, odrasle, da o občutljivih malih glavicah niti ne govorim. Ko sta bila moja mlajša, smo kinopredstave gledali z otroškimi slušalkami, sicer sta dobesedno bežala iz dvorane, ker jima je bilo preglasno. Razumem, da se radi pohvalijo z današnjo tehnologijo in kakovostnim zvokom, a vendar bi lahko pomislili, da glasnost predvajanja filma ob npr. kakšnem akcijskem filmu in dvorani, polni najstnikov in odraslih obiskovalcev, ne more biti enaka glasnosti predvajanja risank, ko je pa ciljna publika več kot jasna in pričakovana. Ko sem to omenila eni od gospodičen iz kina, mi je le prikimala in namignila, da nisem prva, a da ne morejo nič. Ali res ni bilo možno, da bi ob predvajanju vsebin za otroke glasnost nekoliko znižali oz. prilagodili mlajši publiki?«

»V vseh naših kinematografih sledimo smernicam industrije oz. priporočilom proizvajalcev opreme in filmov. Verjamem, da je nekaterim to preglasno, nekaterim pa celo ni dovolj glasno. Pri tako velikem številu obiskovalcev je zelo težko ugoditi vsem,« nam je odgovorila vodja marketinga pri družbi Cineplexx Nina Hočevar.

Članek je bil objavljen v 23. številki Dolenjskega lista 6. junija 2019 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

23.8.2019+1     + (1)     – (0)     Oceni delec 

Na račun tega bo pozneje služila Krka pa slovensko zdravstvo na splošno. Rešitev so čepki za ušesa, ki zmanjšajo glasnost zgolj za nekaj dBA.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava