FOTO: Novo vozilo za PGD Črešnjevec

21.8.2019 | 13:10

FOTO: Novo vozilo za PGD Črešnjevec
FOTO: Novo vozilo za PGD Črešnjevec

V soboto, 17. 8. 2019, je PGD Črešnjevec na Cerovcu pri Črešnjevcu organiziralo slovesnost ob prevzemu gasilskega vozila za prevoz moštva GVM-1. Gasilsko vozilo je Prostovoljno gasilsko društvo Črešnjevec kupilo od PGD Radlje ob Dravi in je za društvo velika pridobitev. Slavnostni govornik na prireditvi je bil Rudi Kofalt, član upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije, predsednik Gasilske zveze Semič in podžupan Občine Semič. Slovesnosti so se udeležili tudi županja Občine Semič gospa Polona Kambič, poveljnik Gasilske zveze Semič Tomaž Černe in župnik Jože Pavlakovič, ki je tudi blagoslovil avto.

Predsednica društva Sonja Malnarič se je zahvalila vsem svojim ožjim gasilskim sodelavcem ter vsem članom in krajanom za pomoč in sodelovanje. Zahvalila se je tudi Gasilski zvezi Semič in Občini Semič, ki so znali prisluhniti potrebam društva. S poveljnikom društva Robertom Munsteinom sta predala društveno zahvalo poveljniku GZ Semič, tovarišu Tomažu Černetu, za pomoč pri nabavi. Vrednost vozila je bila 10.800 €, polovico je prispevalo društvo, polovico pa GZ Semič.

Na prireditvi so podelili tudi dve gasilski odlikovanji Gasilske zveze Slovenije I. stopnje, in sicer Marjanu Ogulinu in Jožetu Klemenčiču. Dogodek, ki ga je povezovala Katja Draginc, je s pevsko točko obogatila Vesna Malnarič. Na slovesnosti je bilo v paradi navzočih 10 praporjev in 72 uniformiranih gasilcev. Po končani slovesnosti je sledila veselica z ansamblom Šok kvintet.

PGD Črešnjevec
Fotografije: Vesna Malnarič, Božo Vidmar

Galerija

pgd (01)
pgd (02)
pgd (03)
pgd (04)
pgd (05)
pgd (06)
pgd (07)
pgd (08)
pgd (09)
pgd (10)
pgd (11)
pgd (12)
pgd (13)
pgd (14)
pgd (15)
pgd (16)
pgd (17)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava