Mačje mladiče strpali v plastično vrečko in jih obsodili na smrt

21.8.2019 | 12:30

Mačje mladiče strpali v plastično vrečko in jih obsodili na smrt
Mačje mladiče strpali v plastično vrečko in jih obsodili na smrt

Društvo za zaščito živali Novo mesto je na facebooku objavilo žalostno vest. Mladiče, ki so se komaj skotili, je nekdo dal v plastično vrečko in jih odvrgel. Na vrečko z nebogljenimi mucki je opozorila psička, vsi pa niso preživeli.

Na Šmarješki cesti proti Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je psica opozorila na vrečko,opremljeno z etiketo tamkajšnje trgovine, v katero je bilo zaprto mačje leglo. Mladički so se komaj skotili, kot so napisali pri omenjenem društvu, je bila namreč popkovina še sveža. Trije od mladičev so poginili.

Člani društva sedaj iščejo nadomestno mačjo mamo. Prav tako so izpostavili, da je skrb za mladiče zahtevna in naporna ter zahteva osebo z veliko prostega časa, ki bi lahko poskrbela za nebogljene živali.

Podali so tudi uradno prijavo na policijsko enoto in opozorili na pomembnost sterilizacije in kastracije, ki sta ključni del odgovornega lastništva živali in preprečita nove kotitve. 

Tudi na Hrvaškem se srečujejo s podobnimi primeri zlorab živali. Zagrebško društvo za dobrobit in zaščito živali Indigo je v petek sporočilo, da je tri psičke nekdo zakopal v luknjo v zemlji in jih prekril s kamenjem. Živali je rešila prostovoljka.

Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava