Akcija ''Zbiranja šolskih potrebščin''

21.8.2019 | 10:40

Akcija ''Zbiranja šolskih potrebščin''

Število družin, ki s skrbjo pričakujejo novo šolsko leto, saj ne vedo, kako bodo uspeli priskrbeti vse potrebno za šolo, je zelo veliko. Socialnih stisk v družinah je žal še vedno mnogo, revščina pa najhuje prizadene otroke. Marsikateri otrok začetek šolskega leta zato pričakuje s cmokom v grlu. Pri Društvu za razvijanje prostovoljnega dela so se tako letos ponovno odločili, da z akcijo zbiranja šolskih potrebščin pomagajo tistim, ki tovrstno pomoč najbolj potrebujejo. Šolske pripomočke tako zbirajo za otroke iz socialno najšibkejših družin, saj verjamejo, da si vsak otrok zasluži svetlo prihodnost, pot do tja pa je vsekakor zanesljivejša, če je otrokom omogočeno šolanje. Z zbiranjem šolskih potrebščin in sredstev jim zato pri društvu skušajo pomagati na njihovi poti do izobrazbe.

Da bi se prav vsak otrok s svojimi starši lahko veselil novega šolskega leta, zato pri društvu zbirajo: zvezke, svinčnike in kemične svinčnike, barvice, ravnila, flomastre, ovitke za knjige, bloke, tempere, šestila in druge šolske potrebščine.

S svojo prošnjo se zato obračajo tudi na vas – v kolikor lahko po svojih močeh pomagate in donirate šolske pripomočke, se obrnite na telefonsko številko 041 764 762 (Branka Bukovec, predsednica društva) ali na email naslov: drpdnm@gmail.com. V kolikor se odločite za doniranje finančnih sredstev, lahko to storite na TRR: SI56 0297 0002 0328 455, sklic 00 2019–99, namen: šolske potrebščine

Za donacije se vam pri društvu, še zlasti pa otroci in njihovi starši, iskreno zahvaljujejo!

DRPD Novo mesto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava