24-urni kegljaški maraton na Kuglu; na delu tudi vlomilci

21.8.2019 | 11:10

24-urni kegljaški maraton na Kuglu; na delu tudi vlomilci

Kegljaško društvo Vodnjak je iz petka, 16.8., na soboto, 17.8.2019, izvedlo 24-urni kegljaški maraton. To je bilo prvo tovrstno tekmovanje v Območni kegljaški tekmovalni skupnosti Dolenjske in Bele krajine, s katerim je organizator popestril siceršnje poletno mrtvilo in poskrbel za športno oziroma rekreativno aktivnost kegljačev v tem dopustniškem času. Tekmovanja se je udeležilo 79 kegljačev in kegljačic, vseh nastopov pa je bilo 96. To seveda pomeni, da so nekateri nastopili dvakrat, eden izmed kegljačev, Anton Radešček, pa celo trikrat!

Tekmovalci in tekmovalke so bili razporejeni v dve skupini – modre in rdeče, ki sta tekmovali za boljši skupni izid (tekmovanje posameznikov tokrat ni bilo v ospredju). Zmagali so rdeči, ki so podrli 751 kegljev več kot modri, in dosegli rezultat 24.185 podrtih kegljev, oziroma poprečno skoraj 504 podrtih kegljev. Ne glede na to, da tekmovanje posameznikov ni bilo v prvem planu, pa velja vseeno izpostaviti najboljši rezultat pri moških, ki ga je dosegel gostujoči kegljač, bivši državni reprezentant, Mark Bortek, s 596 podrtimi keglji, med kegljačicami pa se je najbolje odrezala trebanjka Slavica Hribšek, ki je podrla odličnih 579 kegljev in zasedla skupno tretje mesto! Izmed domačinov, članov KD Vodnjak, je najboljši rezultat dosegel Tomaž Radešček s 583 podrtimi keglji, med predstavnicami nežnega spola pa je bila najboljša Sonja Pavlič, ki je podrla 536 kegljev.

Marljivi prireditelji so poskrbeli tudi za hrano in pijačo, tako, da nihče od nastopajočih ni bil ne lačen, ne žejen; za popestritev pa so organizirali še tekmovanje v napovedovanju končnega rezultata. Dejanskemu dosežku se je najbolj približal Anton Radešček in za nagrado dobil plato osvežilne pijače.

Za konec pa še vest za črno kroniko. Očitno so si tudi nepridipravi želeli sodelovati na kegljaškem maratonu, le da so »nastop« malo zamudili. Namreč, v noči iz nedelje, 18.8., na ponedeljek, 19.8.2019, so nasilno vstopili v prostore kegljišča, misleč, da bodo tam našli bogve kako bogat plen. Žal niso vedeli, da smo kegljači »revni kot cerkvena miš«, saj moramo za vse podkrbeti sami z lastnim delom in lastnimi denarnimi prispevki. Znana novomeška podjetja, ki se rada pohvalijo s svojim družbeno odgovornim ravnanjem, nam namreč na naše prošnje za pomoč največkrat sploh ne odgovorijo!

P.S.: Podrobnejše rezultate s kegljaškega maratona si lahko ogledate na spletni strani KD Vodnjak oziroma na tejle povezavi.

Kegljaški pozdrav.

Igor Vesel, predsednik OTS DBK

Galerija

_zzzmaraton (1)
_zzzmaraton (10)
_zzzmaraton (2)
_zzzmaraton (3)
_zzzmaraton (4)
_zzzmaraton (5)
_zzzmaraton (6)
_zzzmaraton (7)
_zzzmaraton (8)
_zzzmaraton (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava