Košarka 3x3: Znani še preostali prvaki in prvakinje; Stražani prvaki U23

19.8.2019 | 08:20

Košarka 3x3: Znani še preostali prvaki in prvakinje; Stražani prvaki U23
Košarka 3x3: Znani še preostali prvaki in prvakinje; Stražani prvaki U23
Košarka 3x3: Znani še preostali prvaki in prvakinje; Stražani prvaki U23

Tretji dan košarkarskega spektakla na Kongresnem trgu v Ljubljani se je začel s finalom članic, fantov U17 ter fantov U23, zaključil pa se je z izločilnimi tekmami drugega dne ter velikim finalom Škoda 3x3 Ljubljana Challengerja. V četrtfinalu se je predstavilo osem ekip, ki so z atraktivnimi potezami navduševale zbrano množico. Edina slovenska ekipa, Piran, se je po odličnih predstavah uvrstila v finale, kjer jih je žal ustavila srbska ekipa Vrbas (11:21) in tako osvojila letošnjo, že tretjo izvedbo Challengerja v Ljubljani. Pirančani so na koncu osvojili drugo mesto in si prav tako zagotovili vstopnico za nastop na mastersu v Debrecenu. Tretje mesto je osvojila ekipa Jeddah.

DRŽAVNO PRVENSTVO

Zadnji dan finalnega turnirja 16. sezone državnega prvenstva v košarki 3x3 so začele članice. Skupinski del je minil brez posebnosti, v finale sta se uvrstili najboljši ekipi rednega dela, ŽKD Ježica (Maja Jakobčič, Eva Prevodnik, Urša Žibert, Ana Šarić) in 4P Fitnes. Za tretje mesto sta se pomerili ekipi Bivše Ilirijanke in Domžale, zmagale so Ljubljančanke z rezultatom 12:7. Finalni obračun je pripadel košarkaricam 4P Fitnes, ki so zmagale z rezultatom 10:8.

FANTJE U17 in U23 

Tekmovanje se je nadaljevalo s skupinskim delom fantov U17 in U23, v vsaki kategoriji so nastopile 4 ekipe. V kategoriji fantov U17 so najboljše igre prikazali košarkarji ekipe 3x3 Gorica, ki so se brez težav uvrstili v finale. Košarkarji ekipe Šola Vožnje Mekinc, ki so po rednem delu državnega prvenstva zanesljivo vodili, so se kot drugi uvrstili v finale, za tretje mesto pa sta se pomerili ekipi Ptujski Trio in Veterani 03. Ptujčani so zmagali z rezultatom 11:9, v finalu pa so Goričani povsem nadigrali nasprotnike in zmagali z rezultatom 14:5. 

V kategoriji mlajših članov so prav tako nastopile štiri najboljše ekipe od katerih so sta si finalno vstopnico priigrali ekipi SLO U18 in ŠD Straža U23. Stražani so redni del tekmovanja končali na prvem mestu, danes pa so se morali kar precej potruditi za nastop v finalu saj so po prvi tekmi, zaradi izklučitve soigralca, preostanek odigrali le s tremi košarkarji. Ekipa SLO U18 je v skupini zasedla drugo mesto, za tretje mesto pa smo spremljali obračun med ekipama Easy Money in Top 4, kjer so zmagali slednji (7:12). Finalno tekmo so po zaslugi izjemne borbe in ekipne igre dobili košarkarji ekipe ŠD Straža U23 (10:13). 

ŠKODA 3x3 LJUBLJANA CHALLENGER

ČETRTFINALE 

ŠAKIAI : GDANSK 13:20
Prvo tekmo drugega dne Challengerja v Ljubljani so bolje začeli Poljaki (Gdansk), ki so se v četrtfinale uvrstili najprej skozi kvalifikacije, nato pa v skupinskem delu premagali še rusko ekipo Korolev. Poljaki, vključno z odličnim ameriškim košarkarjem Michaelom Hickson, so s prepričljivo predstavo nadigrali Litovce (Šakiai) in se tako kot prvi uvrstili v večerni polfinale.

VRBAS : AMSTERDAM 20:14
Lanski zmagovalci Challengerja v Ljubljani, ekipa Amsterdam, se je tokrat pomerila s tretjo najboljšo ekipo iz Srbije, Vrbas. Slednji so po štirih minutah vodili z 8:3 in sicer odličnim Nizozemcem povzročali veliko težav. Razigrani Strahinja Stojačić je pridno nabiral točke za ekipo Vrbas, pod košem pa je dominiral neustavljivi velikan Danilo Mijatović.

JEDDAH : EDMONTON 22:15
Košarkarji saudske ekipe Jeddah so v skupinskem delu pripravili presenečenje in se zanesljivo uvrstili v današnji četrtfinale. Na poti do polfinala so jim nasproti stali izkušeni Kanadčani (Edmonton), ki so po dobrih treh minutah igre vodili z 9:7. V nadaljevanju so bolje zaigrali košarkarji ekipe Jeddah in štiri minute pred koncem prevzeli vodstvo z 11:13. Nemanja Drašković (Jeddah) je minuto pred koncem tekme zadel za vodstvo z 19:15, nato pa so Saudijci še pred izstekom igralnega časa pokopali upe košarkarjev Edmontona.

PIRAN : PRINCETON 21:12
Kot je bilo za pričakovati so Pirančani pred domačimi gledalci začeli odlično in na krilih razpoloženega Milana Kovačevića hitro povedli. Na polovici srečanja so po trojki Gašperja Ovnika povedli s 6:1. V drugi polovici tekme so se svetovni prvaki le zbudili, zadeli nekaj odprtih metov, a so bili slovenski košarkarji pred polnimi tribunami prizorišča na Kongresnem trgu enostavno neustavljivi. Pirančani so na koncu z rezultatom 21:12 nadigrali Američane.

POLFINALE 1
VRBAS : GDANSK 19:18
Prvi polfinalni obračun so bolje začeli srbski košarkarji, ki so po treh minutah igre vodili s 6:3. Vrbas je dobro izkoriščal prednost pod košem, kjer je lahke točke dosegal visoki Danilo Mijatović. Po trojki Stojačića dobrih pet minut pred koncem so Srbi povedli za 5, vendar so se Poljaki hitro vrnili v igro in znižali na 11:10. Srbi so uspeli držati prednost in dve minuti pred koncem vodili s 15:12, kar je bilo na koncu dovolj za zmago.

POLFINALE 2
JEDDAH : PIRAN 16:17
Slovenci so polfinale začeli nekoliko nervozno in v uvodnih minutah zgrešili nekaj odprtih metov z neposredne bližine. Saudijci so v uvodnih dveh minutah prišli do prednosti štirih točk (2:6) in takšno prednost imeli tudi po petih minutah igre (6:10). Pirančani so se tri minute pred koncem vrnili v igro vendar so Saudijci dobro izkoriščali napake naših košarkarjev in vedno znova poviševali razliko na +4. Zadnji dve minuti pa sta pripadli Slovencem, ki so na krilih glasnih navijačev najprej ujeli priključek, Milan Kovačević pa je s prostima metoma popeljal Piran do zmage s 17:16.

FINALE
PIRAN : VRBAS 11:21

V uvodnih minutah sta ekipi igrali počasi, na obeh straneh je bilo čutiti veliko željo po zmagi. Moštvi sta se v prvih treh minutah izmenjavali v vodstvu in na prvi televizijski odmor odšli izenačeni (4:4). Tudi v nadaljevanju smo spremljali izjemno izenačen obračun, košarkarji pa so s čvrstimi obrambami zaustavljali nasprotnikove napade in na polovici srečanja je na semaforju kazalo 7:7. Danes izjemni Milan Kovačević, ki je na koncu osvojil tudi naziv MVP turnirja, je s prostima metoma le prinesel tri točke prednosti a so Srbi takoj vrnili z metom za dve točki in znižali na 10:9. Vrbas je nato prevzel pobudo na igrišču in po trojki Popoviča ter nekaj zgrešenih odprtih metov Pirančanov, povedli za visokih deset točk, kar domačini žal niso uspeli izničiti.

Milan Kovačević, košarkar ekipe Piran:

"Veseli me, da smo se pred domačimi navijači uspeli uvrstiti v finale. Težko je bilo že v polfinalu, zaostajali smo praktično celotno srečanje, na koncu pa smo le stopili skupaj in se uspeli uvrstiti v finale. Ekipa Vrbas je fizično zelo močna, mi pa smo bili že utrujeni saj so fantje v preteklih dneh odigrali veliko tekem. Kljub temu, je za nas to velik uspeh in veseli smo, da smo ga lahko delili skupaj s slovenskimi navijači in da smo uživali. Ekipa Piran je v treh dneh osvojila naslov državnega prvaka ter vstopnico za masters v Debrecenu, kar je odličen izkupiček. Čestitke ekipi Vrbas in Jeddah za osvojeno tretje mesto ter seveda tudi vsem ostalim ekipam."

REZULTATI TEKEM ŠKODA 3x3 LJUBLJANA CHALLENGERJA

KZS
foto: Anže Malovrh

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava