Športno društvo SU to sezono kot prvoligaš, okrepljen s Slatinškom

17.8.2019 | 09:00

 Športno društvo SU to sezono kot prvoligaš, okrepljen s Slatinškom
 Športno društvo SU to sezono kot prvoligaš, okrepljen s Slatinškom
 Športno društvo SU to sezono kot prvoligaš, okrepljen s Slatinškom
 Športno društvo SU to sezono kot prvoligaš, okrepljen s Slatinškom
 Športno društvo SU to sezono kot prvoligaš, okrepljen s Slatinškom

Osnovni cilj Športnega društva SU iz Novega mesta še vedno ostaja enak - ponuditi vsem starostnim skupinam ukvarjanje s športom in jih usmeriti v kakovostno in usmerjeno športno preživljanje prostega časa. Posledično pa se vzgoja domačih mladih namiznoteniških igralcev, skozi strokovno in načrtovano delo, kaže tudi v doseganju vrhunskih rezultatov.

Mlada prva ekipa, ki v povprečju šteje 19 let, Jožko Omerzel, Domen Zupančič, Mitja Omerzel in Vid Zabukovec, si je v kvalifikacijah izborila nastop v prvi slovenski namiznoteniški ligi. Ekipo bo to sezono okrepil Uroš Slatinšek, ki se tako po dveh letih igranja za avstrijski SPG Linz, vrača v slovensko prvo ligo. Kot večletni zaporedni najboljši igralec slovenski lige, večkratni državni prvak bo s svojo kakovostjo in izkušnjami glavni steber ekipe ter bo tako po dveh letih znova v dveh vlogah, trenerja in igralca.

Reprezentančna udeležba kot rezultat odličnega dela z mladimi

Sezono je tekmovalna ekipa tradicionalno začela s pripravami na Pagu, kjer so se udeležili tudi tekmovanja Oluja '95 in s seboj odnesli medalje v vseh kategorijah. Treninge nadaljujejo v domači dvorani v Športnem centru Livada, kjer so v vrhunskih pogojih pripravljajo za udeležbo na reprezentančnih dogodkih.

Prva se bo reprezentančnega tekmovanja udeležila enajstletna Lana Slatinšek, ki bo barve Slovenije zastopala konec avgusta na Evropskem prvenstvu za najmlajše kadete v Franciji, Mitja Omerzel pa kot mladinec septembra na mednarodnem prvenstvu na Hrvaškem.

Svojo priložnost na reprezentančnih pripravah v Radljah ob Dravi pa je sicer dobilo pet igralk in igralcev ŠD SU: Mitja Omerzel, Domen Zupančič, Andraž Zupančič, Maj Murn in Lana Slatinšek.

Tekmovalni cilji ostajajo visoki

Tudi letos bodo na regijskih in državnih tekmovanjih nastopali v vseh starostnih kategorijah. Upajo na nadgraditev lanskih uspešnih rezultatov, ko so osvojili in domov prinesli več kot 50 medalj. Poleg obstanka v prvi ligi si želijo nadgraditi tudi število medalj na državnih prvenstvih, saj jih želijo osvojiti prav v vseh kategorijah.

Glavni trener Uroš Slatinšek je povedal: »Veseli me, da se naše delo in motiviranost igralk in igralcev na treningih kaže tudi v obliki rezultatov, vendar zame so vrhunski rezultati le del zastavljenih ciljev. Glavni cilj ostaja delo s široko bazo doma vzgojenih igralk in igralcev, ki se v našem društvu, skupaj s svojimi starši, počutijo dobro in imajo šport v srcu. Uspeli smo postaviti dobre temelje in vzpostaviti vrhunske pogoje za ukvarjanje s športom za vse starostne skupine, kar pa nam brez podpore Mestne občine Novo mesto, sponzorjev ter naših zvestih podpornikov v obliki sodelavcev, staršev in prijateljev namiznega tenisa, nikakor ne bi uspelo, zato se jim za podporo iskreno zahvaljujemo. «

V letošnji sezoni po ustaljenih tirnicah

Poleg utečenih športnih programov, Krožka namiznega tenisa, Gibalnice - šole športa za najmlajše, Šole namiznega tenisa, Tekmovalnega namiznega tenisa in Rekreacije, tudi letos nadaljujejo z Dolenjsko namiznoteniško rekreativno ligo ter sodelovanjem z Zvezo za šport invalidov Slovenije. Prav tako ostaja na sporedu tudi praznovanje Športnih in Ustvarjalnih rojstnih dni pod okriljem izkušene pedagoginje Saše Štubljar.

Vpisi v novo sezono

Že 26. avgusta bodo v Športnem društvu SU Novo mesto, ki ga odlikujejo znanje, izkušnje in veliko športno srce, začeli s treningi v vseh selekcijah, vključno s Šolo namiznega tenisa. Vpis poteka vsak dan od 17. do 19. ure v ŠC Livada, Novo mesto.

Dodatne informacije dobite preko e-pošte : info@sportnodrustvo-su.si ali po telefonu 041 374 213. Dejavnosti društva pa lahko spremljate tudi na spletni stani sportnodrustvo-su.si, na Facebooku ali Instagramu.

»Vabljeni vsi ljubitelji bele žogice, da se nam pridružite
in spoznate vse lepote najhitrejše igre z žogo na svetu!«

Športno društvo SU

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava