Drevi na Čuke

16.8.2019 | 10:30

Drevi na Čuke
Drevi na Čuke
Drevi na Čuke

Reflektorji nad letošnjimi Grajskimi večeri v Ribnici, za katere lahko mirne vesti zapišemo, da so eni boljših, tako z vidika obiska, kot programske zasnove in izvedbe, počasi ugašajo. Pred nami sta le še dva večera. Dva večera, ki ju ponujamo oz. podarjamo, glede na to, da je vstop na naše dogodke prost, namenjena vsem generacijam.

Ta petek, 16. avgusta, ob 20. uri, bodo gostje Grajskih večerov Čuki, najpopularnejši ansambel v zgodovini samostojne Slovenije. Trideset let neprestanega ustvarjanja in koncertiranja, na desetine ponarodelih hitov, ki so zaznamovali mnoge generacije poslušalcev, je kratek in jedrnat opis legendarnih Čukov. Jože, Jernej, Matjaž in Miha bodo s svojimi nepozabnimi hiti v Ribnici znova po dolgem času.  Če ste zamudili dvakrat razprodan koncert ob njihovi 30 letnici v Gallusovi dvorani, ga doživite tokrat v Ribnici. Čaka vas glasbena poslastice za vse generacije – Čuki … in Krokodilčki, Daj mi poljub, Rdeča mašna, Komar, Ena po domače, Mi gremo pa na morje, Kavbojci in Indijanci, Greva gor v hribe, Če se od spominov da živet …

Naslednji petek 23. avgusta, ravno tako ob 20. uri, bo zastor na letošnje Grajske večer padel s Klapo Contra. Člani hrvaške zasedbe so bili vidni člani v klapah Cambi, Iskon, Kampanel in Puntari. Klapa Contra se lahko pohvali z enim najboljših tenoristov na hrvaškem, Edijem Šegoto. V štirih letih delovanja so dosegli neverjetne uspehe in uresničili visoka pričakovanja. Na klapskih festivalih v Omišu, Sinju, Makarski in drugje so osvajali številna najvišja priznanja. Posebej za zaključek ribniških Grajskih večerov so pripravili program za vse generacije. Poleg njihovih avtorskih skladb, boste lahko slišali priredbe Gibonija, Oliverja Dragojeviča, Željka Bebka in ostalih.

Partnerji Grajskih večerov so: Občina Ribnica, JSKD OI Ribnica, Rokodelski center Ribnica.

Vabljeni!

www.turisticno-drustvo-ribnica.net
Marko Modrej

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava