Na DP v košarki 3x3 tudi Dolenjci in Belokranjci

16.8.2019 | 08:50

Na DP v košarki 3x3 tudi Dolenjci in Belokranjci
Na DP v košarki 3x3 tudi Dolenjci in Belokranjci

Med 16. in 18. avgustom se na Kongresnem trgu v Ljubljani obeta pravi spektakel košarke 3x3. Poleg finalnega turnirja državnega prvenstva, bo v soboto, 17., in nedeljo, 18. avgusta, potekal tudi mednarodni turnir Škoda 3x3 Ljubljana Challenger.

FINALNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA

Vrhunec 16. sezone državnega prvenstva v košarki 3x3 bo letos potekal med 16. in 18. avgustom. Udeleženci, ki so si skozi pet kvalifikacijskih turnirjev priborili nastop na finalnem turnirju v Ljubljani, se bodo pomerili v sedmih različnih kategorijah. V kategoriji članov so si finale priigrale ekipe Addecco 3x3 Maribor, Ljubljana East, Oreka Semič, Playzone, Nomago, Chupo, Piran, Ivančna Gorica, Kerovi in Vnanje Gorice. V vseh ostalih kategorijah bodo v finalu nastopile štiri ekipe. Pri članicah se bodo pomerile ekipe ŽKD Ježica, Bivše Ilirijanke, 4P Fitnes in Domžale. V kategoriji rekreativcev bomo spremljali ekipe ConcreteBuilt, Bullsi Dravlje, Underdogs in U.D.T.M. Kočevje. Pri mlajših kategorijah so ekipe razdeljene v štiri starostne skupine. V kategoriji fantov U23 bodo v Ljubljani tekmovale ekipe ŠD Straža U23, Top 4, Slo U18 in Easy Money, v kategoriji fantov U17 ekipe Šola vožnje Mekinc, 3x3 Gorica, Veterani 03 ter Ptujski trio, v kategoriji deklet U17 ekipe Šitek, ŽKD Ježica modre, ŽKD Ježica bele in Ilirijanke J.R . ter v kategoriji fantov U14 ekipe NBA champs, Začetniki, Goričani in Ultra 3x3.

ŠKODA 3x3 LJUBLJANA CHALLENGER

Ljubljana bo v soboto in nedeljo gostila nekaj najboljših ekip v košarki 3x3 na svetu. Na tretji izvedbi Challengerja v Ljubljani, bodo nastopile ekipe iz enajstih različnih držav; Amsterdam (lanski zmagovalci), Princeton (svetovni prvaki 2019), Edmonton, Korolev, Split, Bar, Gdansk, Jeddah, Vrbas, Šakiai ter Gran Canaria. Od slovenskih ekip sta se skozi turnirje državnega prvenstva uvrstili ekipi Adecco 3x3 Maribor in Ljubljana East, nastopile pa bodo tudi ekipe Piran, Kranj in Ljubljana. Poleg pestrega košarkarskega programa bo v sklopu dogodka potekalo veliko število zabavnih aktivnosti, ki bodo popestrile dogajanje tako na igrišču, kot dogajanje v neposredni bližini prizorišča.

SISTEM TEKMOVANJA

V prvem dnevu tekmovanja bodo ekipe razporejene v štiri skupine po štiri ekipe, nato pa bosta najboljši dve ekipi iz vsake skupine napredovali v nedeljski četrtfinale, kjer se začenjajo izločilni boji do končnega zmagovalca. Denarni sklad znaša 32 tisoč ameriških dolarjev, finalista pa si bosta priborila vozovnico za Masters turnir v Debrecenu.

PRIZORIŠČE

Glavno mesto Ljubljana, z izjemnim Kongresnim trgom, je spektakularno prizoriške in velja za eno izmed najlepših v celotni svetovni seriji košarke 3x3. Dnevna in nočna kulisa v središču mesta sta res impozantni. Košarkarsko igrišče na sredini Kongresnega trga, obdano s tremi tribunami za 2000 obiskovalcev, dinamična osvetljava in ozvočenje ter urbani pridih se zlijejo v nepozabno celoto.

Košarkarska zveza Slovenije

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava