MRK Krka po delu z mladimi znova v vrhu

14.8.2019 | 08:20

Župan MO NM Gregor Macedoni in Robert Cvikl

Župan MO NM Gregor Macedoni in Robert Cvikl

Rezultati

Rezultati

V Moškem rokometnem klubu Krka smo izredno ponosni na mlade športnike, ki iz leta v leto nizajo vrhunske rezultate. Prav zaradi tega je klub v širšem slovenskem prostoru fenomen, saj v razmerah, ki vladajo, vendarle goji odlično rokometno šolo in proizvede veliko kakovostnih mladih igralcev, ki se že kalijo v reprezentancah različnih starostnih kategorij. Rezultatov, ki v zadnjih letih govorijo v prid novomeškega rokometa, pa zagotovo ne bi bilo brez strokovno podkovanega trenerskega kadra, ki skupaj z zdravniško oskrbo skrbijo za kakovosten in zdrav razvoj ter napredek vsakega posameznika.

Zadnjih osem let lestvico najboljših slovenskih klubov, ki z mladimi nastopajo v državnem prvenstvu, vodi Marjan Potokar, predsednik Združenja tekmovanja mladih. V sezonah 2015/16 in 2016/17 je bil Moški rokometni klub Krka po točkah izbran za najboljšega, v zadnjih dveh sezonah pa so Novomeščani prav tako z izjemnimi rezultati pristali na odličnem 3. mestu. Zadovoljstva in navdušenja nad uspehom pa ne skriva vodja mlajših selekcij Robert Cvikl: »Pozna se, da v klubu delamo konstantno in izdelano strategijo pri delu z mladimi. Rezultati v zadnjih letih zgovorno pričajo o tem, da nismo neka muha enodnevnica, pač pa se naše delo obrestuje na dolgi rok. Usmeritev kluba bo tudi v prihodnje takšna, saj si želimo čim več igralcev pripeljati v člansko ekipo«.

Kakšen je bil napredek dela z mladimi v MRK Krka v zadnjih osmih letih, dovolj zgovorno priča spodnja preglednica.

Sezona:

2018/19 - 3. mesto

2017/18 – 3. mesto

2016/17 – 1. mesto

2015/16 – 1. mesto

2014/15 – 2. mesto

2013/14 – 2. mesto

2012/13 – 6. mesto

2011/12 – 8. mesto

2010/11 – 9. mesto

Po točkovanju za minulo sezono je prvo mesto znova pripadlo ekipi RK Celje Pivovarna Laško (184 točk), deset točk manj so zbrali rokometaši RK Gorenje Velenje, Krka pa je, kot že omenjeno, s 161 točkami osvojila odlično tretje mesto.

Nagrado s strani Rokometne zveze Slovenije bodo najboljše tri ekipe v Sloveniji prejele na tekmi superpokala Slovenije, ki bo zadnji vikend v avgustu potekala v Slovenj Gradcu.

MRK Krka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava