Cene počitniških nepremičnin: vikendi med trtami dostopnejši

13.8.2019 | 13:30

Velika planina (foto: Jaka Ivančič)

Velika planina (foto: Jaka Ivančič)

Portorož (foto: Mirkrasiv.ru)

Portorož (foto: Mirkrasiv.ru)

Občina Črnomelj (foto: Občina Črnomelj)

Občina Črnomelj (foto: Občina Črnomelj)

Ponudba vikendic na morju je siromašna, cene pa so temu primerno navite. Prodaja se veliko več hišk na Gorenjskem in v vinorodnem okolišu, nekatere so skromne, druge prav prestižne.

Gorenjska

Vikend pri Bohinjskem jezeru

350 tisoč evrov

Za ceno, za katero je mogoče na hrvaški obali kupiti 200 kvadratov velik počitniški objekt, se prodaja 75 kvadratnih metrov velik vikend. Prodajalec trdi, da se nepremičnina stoji dva kilometra od jezera v lepo urejeni in vzdrževani okolici.

Koča na Veliki planini

189 tisočakov

Na idilični Veliki planini boste za lepo urejeno kočo odšteli 189 tisoč evrov. Obnovljena hiška je s 40 kvadratnimi metri resda majhna, vendar ima savno in tradicijo. Zgrajena je bila namreč leta 1965, dostopna pa je z avtomobilom.

Koča na Jelovici

98 tisočakov

Za kočo na Jelovici boste odšteli 98 tisočakov. Njena prednost je vgrajena električna napeljava, ki se napaja iz generatorja, iz lastnega vira ima napeljano tudi vodo. Vsa oprema je izdelana iz masivnega lesa, vendar je bil vikend nazadnje obnovljen leta 2000.

Koča v Triglavskem narodnem parku

40 tisočakov

Za neobnovljeno in staro kočo, veliko 27 kvadratnih metrov, brez elektrike in tekoče vode v Triglavskem narodnem parku zahtevajo 40 tisoč evrov. Prodajalec trdi, da je vikend na elitni lokaciji, le kilometer oddaljen od Aljaževega doma. Ima tudi hišno številko.

Primorska

Apartma v Portorožu

270 tisoč evrov

V manjši večstanovanjski stavbi lahko kupite apartma nad Portorožem, pripada mu tudi garaža in botanični atrij z razgledno teraso.

Prikolica v piranski Fiesi

4,9 tisočake

Za dobro ohranjeno prikolico na parceli v kampu Fiesa v Piranu boste odšteli 4900 evrov. Prikolica ima električni priključek, sodeč po fotografijah tudi lastno poštno številko. A bivanje v prikolici je asketski podvig, saj bivalna površina meri vsega šest kvadratov.

Vinorodni okoliš

Vikend na Trški gori

159 tisočakov

Navadnim smrtnikom so dostopnejši vikendi v vinorodnih okoliših, če vam je ob tem v veselje delo z vinsko trto. Z nakupom vikenda na Trški gori boste dobili popolnoma funkcionalno hišo, s katero pride tudi 300 sadik trte. Tudi avtocesta je oddaljena zgolj nekaj minut.

Črnomelj

85 tisočakov

Še razumneje je ocenjen vikend z razgledom na Kolpo v bližini Črnomlja. V luksuzno opremljenem vikendu, velikem 113 kvadratnih metrov, boste našli oddih na samem, piko na i pa doda savna.

Podlehnik

40 tisočakov

Cenovno dostopni so tudi vikendi v Halozah, ki so zaradi nedavno izgrajene avtoceste postale veliko dostopnejše. Za vinogradniški vikend v Podlehniku, zgrajen leta 1900 in velik 120 kvadratnih metrov, boste odšteli 40 tisočakov, še nekaj deset pa jih boste morali nameniti v obnovo.

Semič

30 tisočakov

V bolj odročnejši Beli krajini je mogoče dobiti lično hiško že za 30 tisočakov. Brunarica velikosti 52 kvadratnih metrov ima možnost priključka na vodovodno omrežje, kar je med takšnimi nepremičninami skoraj redkost.

Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava