Na Otroškem svetu vsako leto več otrok

13.8.2019 | 10:50

Na Otroškem svetu vsako leto več otrok
Na Otroškem svetu vsako leto več otrok
Na Otroškem svetu vsako leto več otrok

V juliju je že tradicionalno, šestnajsto leto zapored, potekal ustvarjalni počitniški program za otroke Otroški svet. Ustvarjalne delavnice organizira Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, potekajo pa štiri tedne v juliju. Otroci so tudi letos težko pričakovali pričetek delavnic, saj so v začetku julija dobesedno preplavili park pred Kulturnim centrom Janeza Trdine in tako pokazali, da je interes ter potreba po tovrstnih storitvah v Novem mestu še vedno velika.

Delavnice so bile vsak dan zelo dobro obiskane in so povprečno privabile kar 110 otrok dnevno. Skupno se je tako letos Otroškega sveta udeležilo kar 2.202 otrok, ki so v senci mestnega parka izdelovali ročne lutke, dinozavre, živali na kmetiji, ladjice, papirnate svetilke, ribiške palice in ribice, krokodile in še kaj. Na zadnji dan je poleg ustvarjanja potekala še poslikava obraza, česar so se otroci zelo razveselili.

Strokovna vodja programa, Andreja Luštek, je povedala, da so v društvu nad obiskom in ustvarjalnostjo otrok očarani in da jih še zlasti veseli, ker opažajo, da se mnogo otrok ustvarjalnih delavnic udeležuje praktično vsak dan. Velika obiskanost in znani otroški obrazi, ki se na delavnice radi vračajo, so gotovo pokazatelj tega, da Novo mesto potrebuje tovrstne ustvarjalne delavnice, ki za dve uri dnevno prekinejo običajne počitniške dneve.

Otroškega sveta se otroci lahko veselijo tudi v prihodnje, glede na veliko zanimanje zanj pa je pričakovati, da bo število otrok naslednje leto še preseglo letošnje rekordne številke.

DRPD Novo mesto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava