AVDIO: Krkaši ambiciozno v novo sezono

12.8.2019 | 09:00

Simon Petrov

Simon Petrov

foto: Liga ABA

foto: Liga ABA

Košarkarji Krke so pripravljeni na nove izzive, košarkarskih počitnic je konec. V klubu je bilo v minulih tednih opravljenih veliko aktivnostih, ki so prispevale k sestavi kvalitetne ekipe. Trener glavnega moštva Simon Petrov, še naprej mu bo asistiral Dalibor Damjanovič, bo svoje varovance prvič zbral v ponedeljek, 12. avgusta, ob 19. uri v Športni dvorani Leona Štuklja.

Na prvem treningu bodo sodelovali Jure Balažić, Žiga Fifolt, Dalibor Đapa, Miha Škedelj, Jakov Stipaničev, Leon Stergar, Luka Lapornik, Martin Jančar Jarc, Marko Jošilo in Paolo Marinelli. Zasedbi se bosta pridružila še novinca Američan Glenn Cosey ter hrvaški reprezentant Ivan Ramljak. Teden dni kasneje se bo v skladu z dogovorom moštvu priključil še Američan Gani Lawal. Z ekipo bo vadil tudi Imran Polutak, trener Petrov pa bo ekipi pridružil tudi mladega Luko Medveda.

„Zelo sem zadovoljen s sestavo ekipe, ki jo imamo. Pripeljali smo točno take igralce, kot sem si želel. Zato z optimizmom zremo v novo sezono,“ uvodoma pove trener Simon Petrov, ki je ob koncu sezone 2016/2017 sedel na klop Krke. „Dali bomo vse od sebe, da bo letos Krka igrala gledljivo in atraktivno košarko. Predvsem pa si želimo, da bomo uspešni. Tako v jadranski ligi kot doma. V slovenskem državnem prvenstvu ciljamo na na vrh, v Ligi ABA pa v prvo polovico uvrščenih,“ dodaja 43-letni Petrov, ki je v dresu Krke igral kar12 sezon.

Zasedba sedemkratnih državnih prvakov Slovenije bo večji del priprav opravila v Novem mestu, v prihodnjih dneh pa bo dokončno znan seznam tekem, ki jih bodo Novomeščani odigrali do začetka tekmovalne sezone. V njej, sezoni namreč, bodo nastopali v Ligi ABA, domačem prvenstvu Ligi Nova KBM in pokalu Spar.

KK Krka
#MiSmoKrka

Zvočni zapisi

Simon Petrov

Simon Petrov

Simon Petrov

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava