Novomeščani na polmaratonu v Litvi na najvišjih stopničkah

12.8.2019 | 10:45

Novomeščani na polmaratonu v Litvi na najvišjih stopničkah
Novomeščani na polmaratonu v Litvi na najvišjih stopničkah

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto je v sklopu projekta Erasmus+ Sport ODYSSEIA organizirala in zbrala novomeško delegacijo, ki se je v začetku avgusta v Litvi udeležila mednarodnega dogodka. Vrhunec dogajanja je bil polmaraton, na katerem je ekipa sedmih novomeških tekačev in maratoncev zasedla najvišja mesta. Primož Kobe (slovenski olimpijski maratonec, FIT klub) je tako osvojil absolutno prvo mesto na 21 kilometrov, najvišji dve mesti v kategoriji starostnic na 21 km pa sta s prvim mestom dosegli Alenka Novak (Maraton Novo mesto) in z drugim mestom Jožica Rogelj (Maraton Novo mesto). S takšnimi izjemnimi športnimi uspehi so bili novomeški predstavniki velika inspiracija in zgled za mlade tekače, ki so nastopili na krajši, 3,5 km razdalji.

Namen mednarodnega dogodka, ki je potekal v Litvi, je bilo medgeneracijsko sodelovanje in povezovanje na področju športa ter hkrati promoviranje aktivnega in zdravega življenjskega sloga. Projekt ODYSSEIA, ki je sofinanciran z evropskimi sredstvi Evropskega socialnega sklada, temelji na medkulturnem in medgeneracijskem povezovanju, ki ga je pogosto najlažje doseči ravno na področju športa, ki govori univerzalni jezik. Dogodek v mestu Biržai v Litvi je tako nudil izjemno priložnost, da se mladi povežejo s starejšimi, si izmenjajo izkušnje s področja športa, hkrati pa s svojim zgledom k aktivnemu in zdravemu načinu življenja privabijo tudi ljudi v lokalnem okolju. Dogodek je gostil projektni partner Birzu Lengvosios Stletikos Sporto Klubas iz Litve, udeležila pa sta se ga še projektni partner DRPD NM in prijavitelj projekta CKU Sopot iz Poljske.

Že v decembru bo podoben športno-mednarodni dogodek organiziral tudi DRPD v Novem mestu, z namenom promoviranja zdravega, aktivnega načina življenja v našem lokalnem okolju.

DRPD Novo mesto

Galerija

_zzzzdrpd (1)
_zzzzdrpd (2)
_zzzzdrpd (3)
_zzzzdrpd (4)
_zzzzdrpd (5)
_zzzzdrpd (6)
_zzzzdrpd (7)
_zzzzdrpd (8)
_zzzzdrpd (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava