Poletje na novomeškem ''kuglu''

8.8.2019 | 08:20

Poletje na novomeškem ''kuglu''
Poletje na novomeškem ''kuglu''
Poletje na novomeškem ''kuglu''

Poletje, čas počitnic in s tem povezano dopustniško mrtvilo, se je prevesilo v drugo polovico. Kot sem napisal v zadnjem oglašanju, pa to ne velja za KD Vodnjak. Tekmovanja, začeta v juliju, se nadaljujejo s polno paro, saj si vsi želimo izboljšati dosežene rezultate, časa pa ni več na pretek - konec avgusta se namreč nezadržno bliža.

V tekmovanju na 30 mestov čiščenje trenutno vodi Milan Šter, član Libika, z »nedosegljivimi« 124 podrtimi keglji, drugi je Branko Novak, član Srobotnika s prav tako odličnim rezultatom 117 podrtih kegljev, tretji Anton Radešček, član BRGS (opomba - kratica pomeni: Brez Reda Gre Slabo), pa za drugim zaostaja le za en kegelj. Odlično je kegljala tudi Damjana Jerman, ki je podrla 90 kegljev, in trenutno zaseda 12 mesto.

Na »Nočnem turnirju« (tekmovanje pod UV svetlobo) trenutno vodi ekipa »ABC Rent a car« pred »Srobotnikom«, tretji pa so kegljači iz Gribelj. Med posamezniki ima najboljši rezultat Ivo Kepic, član ekipe »ABC Rent a car«, ki je podrl 610 kegljev, drugi je Martin Pezdirc iz Gribelj s 573 podrtimi keglji, na tretjem mestu pa je predstavnica nežnega spola, Silva Zupančič, članica KK Trebnje, ki je podrla zavidljivih 567 kegljev.

V tekmovanju »turnir ekip« trenutno vodi ekipa Vodnjaka s 3.333 podrtimi keglji. V KD Vodnjak je kar nekaj odličnih kegljačev, ki bodo poskušali še izboljšat trenutni rezultat (v seštevek namreč šteje najboljših 6 dosežkov). V četrtek, 22.8.2019, pride tekmovat ekipa Dormeo Zagorje, v soboto, 24.8.2019, pa Proteus iz Postojne. Slednji bodo še zlasti nevarni domačinom, saj tekmujejo v 1.A in 2. ligi zahod (opomba: KD Vodnjak je član 3. lige zahod). Nastop so potrdili tudi kegljači iz Kočevja, a še nimajo določenega termina. Seveda si organizatorji želijo, da bi se za nastop odločila še kakšna ekipa.

To pa še ni vse. V KD Vodnjak so se namreč odločili organizirati 24-urni kegljaški maraton. Ta se bo začel v petek, 16.8.2019, ob 16:00 uri, zaključil pa v soboto, 17.8.2019, ob isti uri. Tekmovali bosta ekipi »rdečih« in »modrih«, za katere bodo nastopili člani KD Vodnjak, in sicer tako tekmovalci kot rekreativci, udeležbo pa so potrdili tudi številni kegljači od drugod.

Poleg tekmovalnih aktivnosti pa te dni člane KD Vodnjak zaposluje tudi urejanje okolice kegljišča in bivšega gostinskega lokala ob kegljišču. Mestna občina Novo mesto ga je namreč dala v upravljanje KD Vodnjak z namenom popestritve športno kulturnih dejavnosti v mestnem jedru.

Omeniti pa velja tudi novo pridobitev na kegljišču. Prizadevni člani KD Vodnjak so ga klimatizirali, kar bo olajšalo kegljanje v vročih poletnih dneh.

Podrobnejše rezultate in aktivnosti članov KD Vodnjak si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Kegljaški pozdrav,
Igor Vesel, predsednik OTS DBK

Galerija

_delovna-3 (1)
_delovna-3 (2)
_delovna-3 (3)
_delovna-3 (4)
_delovna-3 (5)
_delovna-3 (6)
_griblje-2
_kk-trebnje-2
_partizan-semic
_roletarstvo-medle-brgs
_vodnjak-2 (1)
_vodnjak-2 (2)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava