VIDEO&FOTO: Potniški reaktivec je že dolenjski

7.8.2019 | 12:00

VIDEO&FOTO: Potniški reaktivec je že dolenjski
VIDEO&FOTO: Potniški reaktivec je že dolenjski
Direktorica podjetja FerroČrtalič Mojca Črtalič

Direktorica podjetja FerroČrtalič Mojca Črtalič

Kot smo poročali, so v noči na torek z Brnika v Dolenjske Toplice prepeljali letalo Bombardier CRJ 200ER. Potniško letalo bo podjetje FerroČrtalič uporabilo za raziskave in razvoj novih tehnoloških rešitev v letalski industriji. Konvoj vozil v izrednem prevozu je z Brnika krenil v ponedeljek ob 20. uri, del letala je na cilj prispel že v torek ob 1. uri zjutraj.

Letalu si odrezali krili ter jih s trupom naložili vsakega na svojo prikolico. V izrednem prevozu ob policijskem spremstvu sta bili tudi tudi dvigali.

Gre za potniško reaktivno letalo, ki je zadnjih 17 let potnike prevažalo po ZDA, Mehiki in Sudanu. Zdaj naj bi prisotnost letala služila tudi kot dodatna zanimivost turistične ponudbe Dolenjskih Toplic, ne le potrebam podjetja.

Slednje ima lasten laboratorij in je specializirano za razvoj rešitev na področju postopkov za površinsko obdelavo, kot so oprema za avtomatsko, robotizirano in ročno peskanje oz. mokro in suho peskanje, utrjevanje površin, oprema za čiščenje s suhim ledom in suhim snegom, peskalne komore, preoblikovanje pločevin in čiščenje z vodo pod ultra visokim pritiskom.

Med drugim sodeluje z družbami Porsche, Goodyear, Dynacast, Bu Drive, Renault, Porsche, Swarovski, Carl Zeiss, Akrapovič, General Electric USA, Fraunhofer Institute, Elan in drugimi.

Video: Miran Kelvišar

Galerija

_zdoltop (1)
_zdoltop (2)
_zdoltop (3)
_zdoltop (4)
_zdoltop (5)
_zdoltop (6)
_zdoltop (7)
_zdoltop (8)
_zdoltop (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava