DL: Podjetnik se je na Debencu počutil kot zločinec

2.8.2019 | 14:00

DL: Podjetnik se je na Debencu počutil kot zločinec

Trebanjski podjetnik (ime in naslov hranimo v uredništvu) je kar nekoliko jezen pojedel golaž, spil deci vina, plačal in zapustil prvomajsko srečanje na Debencu. Kot pravi, je bilo podobno tudi pred dvema letoma na Gorjancih. »Sem delavec in delodajalec hkrati, in ker imam trenutno tri zaposlene na bolniški, sem vse dni na delu. Poslušal sem govore sindikalnih govornikov, ki so udrihali samo čez delodajalce, kot da smo samo največji izkoriščevalci. Čeprav plačujemo vse prispevke, tudi zato, da imajo šefi sindikalistov dobre plače, vse plače delavcem moramo zagotoviti do 15. v mesecu, plačati regrese in vse nadure, sem imel na Debencu občutek, kot da sem zločinec,« je dejal.

Skratka, podjetnik je pogrešal še kakšno dobro besedo za delodajalce, saj je prepričan, da niso vsi enaki in da brez potrebe mečejo vse v en koš. »Tudi nam ni lahko. Zgodi se, da delavka uro pred začetkom službe pove, da ne bo več delala. Ko ji rečem, da ima mesec dni odpovednega roka, pa čez nekaj dni prinese bolniški list. Kdo pa nas, delodajalce, ščiti?« je pojasnil še drugo plat zgodbe. Strinja se, da je treba ukrepati v primerih slabih delodajalcev, in to takoj, ne šele potem, ko delavci že pet mesecev ne dobijo plač niti plačilne liste in za tri leta ne regresa. »Razumem, da imajo delavci pričakovanja glede plače in želje glede dopusta, a plače je treba zaslužiti,« je še poudaril.

Članek je bil objavljen v 20. številki Dolenjskega lista 16. maja 2019 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

3.8.2019+4     + (4)     – (0)     Oceni Franci D 

Vsaka zgodba ima dve plati, tudi delodajalci so lahko dobri in slabi. Z gospodom zgoraj se pa strinjam, vse prevečkrat so tudi sindikalisti nemen samemu sebi.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava