Iščemo gasilca junaka - delite z nami svojo zgodbo

29.7.2019 | 13:30

Častni naziv gasilec junak bomo podelili ob robu slavnostne akademije ob 150-letnici gasilstva na Slovenskem, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani 15. novembra 2019. (foto: Sašo Bizjak)

Častni naziv gasilec junak bomo podelili ob robu slavnostne akademije ob 150-letnici gasilstva na Slovenskem, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani 15. novembra 2019. (foto: Sašo Bizjak)

Gasilstvo ima v Sloveniji svojevrstno in dolgoletno tradicijo. Na tem mestu si upamo trditi, da je naš narod skozi zgodovino krepil zavest obrambe pred požari in tako gasilce postavil na piedestal institucij, ki so nujne za našo varnost in zavedanje, da bo vedno nekdo, na katerega pomoč lahko računamo.

Gasilci so pogumni, tvegajo svoja življenja, da rešijo druga. Hodijo po skrajnem robu, da pomagajo ljudem v stiski. Borijo se z ognjem, vodo, nam pomagajo v najtežjih situacijah, ko vse drugo odpove. Brezpogojno so predani svojemu poslanstvu in v kritičnih situacijah brez trohice oklevanja ponudijo največ, kar lahko. Sebe.

Gotovo ste nekateri že pobližje srečali delo gasilcev. Gotovo so mnogim izmed vas že pomagali v brezupnih situacijah. In verjetno se med vami najde kdo, ki ga brez pomoči gasilcev danes ne bi bilo ali pa bi bilo njegovo življenje povsem drugačno. So nepogrešljivi in beseda hvala je preprosto premalo za njihova junaška dejanja.

Nagrade: Gasilsko društvo, ki mu pripada izglasovani gasilec junak, prejme agregat v vrednosti 4000 evrov, gasilec junak pa novo častno uniformo in paket presenečenja.

Delite z nami svojo zgodbo

Zaradi vsega naštetega smo pri Novicah Svet24 skupaj s Televizijo Veseljak in Gasilsko zvezo Slovenije pripravili akcijo, v kateri iščemo gasilca junaka. Vabimo vas, da delite z nami svojo zgodbo, ki dokazuje požrtvovalnost, nesebičnost in resnično herojsko dejanje gasilca. Povejte nam torej svojo izkušnjo in tako predlagajte gasilca, ki je po vašem mnenju s svojimi potezami dokazal, da je gasilec junak. Svojo zgodbo delite z nami tako, da jo pošljete po pošti na naslov Novice Svet24, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana, prek elektronskega naslova gasilec.junak@svet24.si ali po telefonu na številko 01/588 00 80. Med vsemi prejetimi zgodbami bomo izbrali tiste, ki opisujejo najbolj junaška dejanja posameznega gasilca, in jih predstavili javnosti. Najbolj junaško zgodbo bomo izbrali s pomočjo glasovanja, častni naziv gasilec junak pa bomo podelili ob robu slavnostne akademije ob 150-letnici gasilstva na Slovenskem, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani 15. novembra 2019.

Pomagajte gasilcem z donacijo

Zavedamo se realnosti, s katero se po težkih intervencijah soočajo gasilci, o čemer pa se premalo govori in pri tem premalo stori. Ognjeni možje se soočajo s poškodbami, hudimi travmami, njihove družine pogosto tudi s tragičnimi izgubami. Akciji Gasilec junak smo zato dodali še dobrodelno noto, s katero bomo pomagali gasilcem, poškodovanim v intervencijah, in njihovim družinam. Vabimo vas, da z SMS-sporočilom GASILEC5 na številko 1919 prispevate pet evrov ustanovi Metoda Rotarja, ki pomaga prej omenjenim gasilcem in njihovim družinam.

Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava