Odhod na prireditev pri Ruski kapelici pod Vršičem, izpred Qlandie Novo mesto

27.7.2019 | 06:30

Toplo vabljeni, da se v soboto,  27. julija 2019, ob 10. uri srečamo na tradicionalni spominski slovesnosti pri Ruski kapelici pod Vršičem.

 Častno pokroviteljstvo nad spominsko slovesnostjo je prevzel predsednik Državnega zbora Republike Slovenije mag. Dejan Židan, ki nas bo pozdravil s slavnostnim govorom. Rusko delegacijo bo vodil minister za digitalni razvoj zveze in množične komunikacije Konstantin Noskov. Ob 100-letnici Univerze v Ljubljani bo zbrane nagovoril rektor prof. dr. Igor Papič.

Letošnje spominske slovesnosti se bo udeležila delegacija Ruske pravoslavne cerkve pod vodstvom škofa Istrinskega Serafima, predsednika Sinodalnega oddelka za mladino Ruske pravoslavne cerkve, ob spremstvu mešanega pevskega zbora Sanktpeterburške duhovne akademije. Častne govore bodo s kulturnim programom popestrili študenti Akademije za glasbo UL in Akademije za gledališče, radio, film in televizijo UL.

Uradnemu delu bo sledilo tradicionalno druženje pod šotorom v centru Kranjske Gore s pogostitvijo in pestrim kulturnim programom.

Tamburaška skupina Folklornega društva Kres iz Novega mesta bo nastopila v predprogramu pri Ruski kapelici, v Kranjski Gori pa bodo kresovci zaplesali več narodnih plesov.

 Za prevoz na slovesnost bo poskrbljeno tudi iz Novega mesta.

Prispevek za udeležbo na spominski slovesnosti z organiziranim prevozom in pogostitvijo na družabnem srečanju znaša 10 € (obvezna je predhodna prijava). Prispevek boste poravnali na avtobusu.

Avtobus iz Novega mesta – odhod bo 27. 7. 2019 ob 6.30 izpred Qlandie v Novem mestu. Prijavite se lahko na GSM 031 692 806 ali na elektronski naslov danica.rangus@gmail.com.