Dobila najdragocenejši šopek

19.7.2019 | 13:20

Dobila najdragocenejši šopek

Krkašica Ajda Zorko si bo to poletje zagotovo zapomnila, v spominu ji bo ostalo po čudovitem šopku, ki ga je dobila. "Moj dragi me je med dopustom na Hvaru presenetil s šopkom smilja. Dobil ga je od gospoda, ki na Hvaru goji smilj, sicer ga je prepovedano nabirati, ker je zaščiten, " pojasni navdušena radijka. "Ne le, da diši vrhunsko, je tudi zelo zdravilna rastlina, ki se jo zelo veliko uporablja v kozmetiki, predvsem za nego kože, pomaga pri celjenju ran, odstranjevanju brazgotin, .... Brez zadržkov lahko rečem, da je to najdragocenejši šopek rožic, ki sem ga kdaj dobila," ne more skriti navdušenja Ajda.

"Najprej sem ga malo nosila naokoli, občudovala in vonjala, potem pa cvetke namočila v hvarsko olivno olje. Čez 3 tedne bo pripravek za nego kože nared, tako da me bo čudovito cvetje na nek način spremljalo še naprej."

»Med mojimi najljubšimi rožami sta sicer sivka in marjetica. Najlepši šopek pa je vedno tisti, ki mi ga nabereta moji dve deklici,« iskreno pove voditeljica Radia Krka. Pa tudi ona rada kdaj koga razveseli s šopkom rož. "Rože podarjam predvsem stari mami, da ji v stanovanje prinesem malo življenja. Običajno ji prinesem šopek kakšnih lepih vrtnic."

M. K.
foto: lastni arhiv

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava