Matevž Šuštaršič in Anže Durjava na evropsko mladinsko prvenstvo

15.7.2019 | 08:50

Matevž Šuštaršič in Anže Durjava na evropsko mladinsko prvenstvo

Med 17-člansko slovensko mladinsko atletsko reprezentanco, ki se bo udeležila 5. Evropskega prvenstva za mladince in mladinke, ta bo od 18. do 21. julija potekal v Borasu na Švedskem, sta tudi mlada velika upa novomeškega Atletskega kluba Krka Matevž Šuštaršič in Anže Durjava. Matevž bo nastopil v teku na 100 in 200 metrov, Anže pa v metu kopja.

»Nastopov se že zelo veselim, saj je to vrhunec letošnje sezone, ki ga imam predvidenega v večletnem planu nastopov na velikih tekmovanjih.

Na tekmovanju bom med mlajšimi nastopajočimi, saj sem šele prvo leto v kategoriji starejših mladincev. Tako na 100 kot na 200 m želim odteči rezultate v okviru svojih osebnih rekordov. S tem upam, da me bo poneslo vsaj do polfinalnih tekov. Da sem izpolnil zahtevne norme za letošnje Evropsko prvenstvo mi daje še dodatno motivacijo za leto 2020, ko bom lovil še veliko težje norme za svetovno prvenstvo mladincev v Nairobiju. Po dogovoru s trenerjem Andrejem Jeričkom bom s pripravami za izpolnitev norme in nastop na svetovnem prvenstvu začel takoj po evropskem prvenstvu na Švedskem. Zadnji teden mi je zaključne priprave sicer otežila manjša poškodba hrbta, ki me rahlo ovira pri izvedbi treningov. Poškodbo smo s pomočjo trenerja in spremljevalne ekipe uspešno sanirali, tako da nastop pričakujem polno pripravljen,« je pred odhodom na Švedsko dejal Matevž Šuštaršič.

Anže Durjava pa je ocenil: »Letos sem zelo zadovoljen, saj sem glede na poškodbo, ki sem jo imel in bil zaradi nje odsoten tri mesece, presegel vsa svoja pričakovanja. Na evropskem prvenstvu si predvsem želim dober rezultat oziroma osebni rekord, največja želja pa je doseči magično mejo meta preko 70 metrov. Upam, da se bom na Švedskem imel zelo lepo in da bom izpolnil vse želje in cilje, ki si jih zastavljam skozi leto.«

Matevž Šuštaršič bo v kvalifikacijah na 100 m nastopil 18. julija ob 13.05 in dan kasneje ob 16.15 v kvalifikacijah na 200 m, Anže Durjava pa v metu kopja 20. julija ob 12.50.

Tako Matevž kot Anže sta mladinca prvo leto in bosta naslednje leto še vedno tekmovala v mladinski kategoriji. Tako bosta imela lepo možnost, da naslednje leto ob izpolnitvi zelo visokih norm nastopita na svetovnem mladinskem prvenstvu. Naj pridamo še to, da sta oba bila tudi člana reprezentance na nedavnem četveroboju reprezentanc v Gyorju na Madžarskem, sicer pa sta že lani nastopila na Evropskem prvenstvu mlajših mladincev in leta 2017 na Evropskih olimpijskih igrah mladih.

AK Krka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava