Recimo sovražnemu govoru na spletu in “off-line” NE

14.7.2019 | 16:00

Recimo sovražnemu govoru na spletu in “off-line” NE
Recimo sovražnemu govoru na spletu in “off-line” NE

Mladi so danes vse več prisotni na spletu, s porastom uporabe interneta pa je mogoče opaziti, da prihaja tudi do povečanega pojava sovražnega govora na spletu, ki nikakor ni nedolžen pojav, temveč največkrat vodi v številna nezaželena agresivna vedenja, še zlasti do migrantov, beguncev in drugih manjšin. V Novem mestu in Ljubljani je zato Društvo za razvijanje prostovoljnega dela organiziralo 4. mednarodni seminar pod okriljem projekta #SendH@teAway, ki je potekal od 27.6. do 2.7.2019. Glavna ideja projekta je partnerjem in njihovim mladinskim delavcem omogočiti izmenjavo dobrih praks, kako reševati problem sovražnega govora na spletu in skupaj razvijati nova inovativna orodja v mladinskem delu z namenom preprečevanja in nadzorovanja agresivnega vedenja mladih do migrantov in beguncev tako na spletu kot »off-line«.

Na seminarju so bile predstavljene dobre prakse s strani Staše Sabatucci, projekt »Izzivi medkulturnega sobivanja«. Suzana Krvaica, Nina Arnuš in Marko Arnuš so predstavili delovanje v smeri boja proti sovražnemu govoru na Gimnaziji Novo mesto. Predstavljen je bil kratek igrani film Strah, ki govori o problematiki neonacističnih subkultur, ki izražajo sovraštvo do tujcev in vplivov teh skupin na mladostnike. V ponedeljek, so partnerji obiskali Mirovni inštitut, Slovensko filantropijo, Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije.

Udeleženci sestanka so bili koordinatorji projekta iz partnerskih organizacij Foundation Korenyak (Bolgaria), Asociacion El Cerro de Extremadura (Španija), Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto (Slovenija), Associazione Madonna della Carità (Italija) in OMEGA (Bolgaria)

Projekt “#SendH@teAway” je financiran v okviru programa Erasmus +, Ključni ukrep 2, Strateško partnerstvo na področju mladine, s strani Evropske Unije.

DRPD Novo mesto

Galerija

_zzzzzgovor (1)
_zzzzzgovor (2)
_zzzzzgovor (3)
_zzzzzgovor (4)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

15.7.2019+1     + (1)     – (0)     Oceni vl 

Podpirati je treba z vsem srcem podobne akcije. Organizatorji skrbijo za izboljšanje stanja na spletu z usmerjanjem mladih in tako zamenjujejo starše. Ne bi bilo dosti treba, le potruditi se je treba roditeljem in bi takoj zaznali kaj in kako dojema njihov mladoletnik in tudi malo starejši, komuniciranje na spletu. Sovraštva bi bilo s pomočjo staršev občutno manj. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava