V kampu Podzemelj pod vojaškimi šotori 40 otrok

10.7.2019 | 12:10

V kampu Podzemelj pod vojaškimi šotori  40 otrok
V kampu Podzemelj pod vojaškimi šotori  40 otrok
V kampu Podzemelj pod vojaškimi šotori  40 otrok

V organizaciji Rdečega križa Metlika & LAS Metlika smo v soboto, 6.7., zaključili 13 tabor. V kampu Podzemelj je pod vojaškimi šotori taborilo 40 otrok iz metliške občine v starosti od 3.-5. razreda OŠ Suhor, Metlika in Podzemelj, za katere je skrbelo pet odličnih mentorjev.

V programu tabora so sodelovali: slovenska vojska, Civilna zaščita - izpostava NM, policijska postaja Metlika, prostovoljno gasilsko društvo Metlika, Društvo kmečkih žena Metlika, Društvo invalidov Metlika, Ljudska knjižnica Metlika, Bernarda Šuštarič - nordijska hoja, kamp Podzemelj, Mojca Butala - rolkanje, Andreja - plesno društvo Krokar iz Metlike, Jamarska zveza Slovenije, Maja Slanc - frizure, Jaka Stariha - oldtimerji, Domen Kočevar - šahovski turnir, Ribiško društvo Metlika in člani ekipe prve pomoči RK Metlika, vsi z namenom predstavitve različnih poklicev (vojak, gasilec, policist, ribič, jamar, kuhar, frizer, reševalec ...).

Skratka - otrokom smo nudili veliko prijetnega in koristnega, od ustvarjalnih delavnic, spoznavanja različnih služb, pa družabne in spretnostne igre in kopanje v topli Kolpi, predvsem pa druženja, nova znanja in prijateljstva.

Ob izvedbi tabora so finančno pomagali: Občina Metlika, Rdeči križ Metlika ter prispevki staršev.

Ob zaključku je sledil še obisk župana Občine Metlika g. Darka Zevnika in nato še podelitev priznanj otrokom za sodelovanje.

S strani organizatorja se predsednica RK Metlika Mojca Zevnik Stopar in Zalka Klemenčič - sekretarka zahvaljujeva vsem zgoraj omenjenim, ki so oblikovali lep in bogat program v času taborjenja, medijem za poročanje, prostovoljcem za postavitev šotorov in staršem za zaupanje.

Posebej velika HVALA mentorjem za odlično opravljeno delo, katerega so  starši ob zaključku nagradili z aplavzom.

Nastalo je tudi nekaj posnetkov ...

Zalka Klemenčič
RKS - Območno združenje Metlika

Galerija

_zzzzzztabor (1)
_zzzzzztabor (10)
_zzzzzztabor (11)
_zzzzzztabor (12)
_zzzzzztabor (2)
_zzzzzztabor (3)
_zzzzzztabor (4)
_zzzzzztabor (5)
_zzzzzztabor (6)
_zzzzzztabor (7)
_zzzzzztabor (8)
_zzzzzztabor (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava