Vzame jo tudi na dopust

10.7.2019 | 10:40

Vzame jo tudi na dopust

Radijka Vanja Movrin si dopusta ne predstavlja brez svoje ljubljenke Nere. Vedno in povsod jo vzame s sabo, zato sta skupaj doživeli že veliko lepega. Nera se je že peljala s trajektom in gondolo, kar je bila zanjo prijetna izkušnja. »Ker je črna in nima maščobnega tkiva, se hitro pregreva in zato po vročini poskrbimo, da se hladi v senci z mokro, hladno brisačo ali da se namaka v hladno morje ali jezero,« pravi krkašica, ki je Nero posvojila in zanjo skrbi z največjim veseljem. Ta pa ji ljubezen vrača na svoj način.

Nera sicer ni plavalka, zelo pa uživa v norenju po vodi. »Lani sem ugotovila, da bi morala biti reševalka iz vode. Vsakič, ko sem bila v vodi, je pritekla do mene, me pograbila za roko in skušala izvleči ven«, razlaga navdušena Vanja.

Vsem ljubiteljem živali pa svetuje, da v teh vročih dneh pazite na svoje štirinožce. Če je asfalt prevroč za hrbtno stran vaše roke, je prevroč tudi za njihove tačke. Poskrbite, da bodo ohlajeni in bodo imeli dovolj sveže pitne vode. In imejte jih na povodcih, ne zaradi zakonskih predpisov, ampak zaradi njihove varnosti, ki si jo zaslužijo tudi poleti.

M. K.
foto: lastni arhiv

Galerija

_zzzzzzzzvanja (1)
_zzzzzzzzvanja (2)
_zzzzzzzzvanja (3)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava