Medgeneracijski vrt vabi za KD Črnomelj

9.7.2019 | 10:00

Medgeneracijski vrt vabi za KD Črnomelj

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Mladinski center BIT in Knjižnica Črnomelj smo bili s prijavo projekta Medgeneracijski vrt uspešni na javnem pozivu za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Dolenjska in Bela krajina v letu 2016.

Z našo operacijo si želimo doseči pozitiven učinek za vse prebivalce belokranjskih občin, še posebej za ranljive skupine otrok, mladih, žensk, starejših in oseb s posebnimi potrebami. Z ureditvijo vrta in dogodki ter delavnicami bomo ustvarili pogoje, ki bodo spodbujali socialno vključenost in sobivanje v naravi za skupine z manj priložnostmi, spodbujali med mladimi izkustveno učenje v naravi, omogočili prenos znanja ter medgeneracijsko sodelovanje za aktivno staranje starejšega prebivalstva, spodbujali bomo tudi ekološko ozaveščenost in sobivanje z naravo.

S preureditvijo javne površine v medgeneracijski vrt z vso načrtovano opremo, bomo povečali število urejenih skupnih površin v Črnomlju, dvignili kakovost življenja prebivalcev in s tem prispevali k dolgoročni koristi in kvaliteti življenja lokalnega prebivalstva. Z delavnicami in drugimi dogodki v času operacije bomo ustvarjali pogoje za večjo socialno vključenost skupin z manj priložnostmi in spodbujali medgeneracijsko druženje in učenje.

Lepo vabljeni na dogodke in delavnice. Več o dogodkih in delavnicah na tej povezavi.

Operacija je sofinancirana s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

MC BIT

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

10.7.2019Oceni vl 

Ploskamo prizadevanjem Zikovcev, Knjižničarjev in Bitovcev za naše boljše sobivanje! (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava