namig za premik

Tura v Dolomitih, odhod z avtobusnega obračališča - PRESTAVLJENO

5.7.2019 | 23:00

Planinsko društvo Bohor - Senovo: Obveščamo vas, da izlet v Dolomite, planiran za vikend, prestavljamo za en teden, torej na 13. in 14. 7. 2019.

Razlog je nestabilna vremenska napoved, ki po več virih napoveduje zgodnje popoldanske nevihte z 90 % verjetnostjo. Glede na lokacijo in višino našega cilja, se jim ne moremo izogniti. Prav tako bi nas po predvideni časovnici, nevihte zajele že na vrhu.

Upamo, da se do naslednjega tedna vreme uredi in upamo, da naslednji vikend še ne boste vsi na morju in se boste izleta še vedno lahko udeležili. Prav tako vabljeni ostali, ki ta vikend niste mogli.

PD »BOHOR« Senovo

vabi člane in planinske prijatelje, da se nam pridružite na turi: Tofana De Rozes / Cinque Torri (Dolomiti) (3225 m n.v. / 2255 m n.v)

6. in 7. julij 2019

Zborno mesto in ura odhoda:

5.7.2019 ob 23.00 uri na obračališču Senovo.

Prevoz z avtobusom oz. v primeru manj prijavljenih s kombijem. Čaka nas 450 km dolga vožnja do osrčja Dolomitov.

Območje:

Dolomiti (Italija)

Organizator:

Vodnik:

PD Bohor Senovo

Simon Poznič, Klemen Hlebec, Damjan Omerzu, Gregor Umek

Težavnostna stopnja poti in

potreben čas:

1. Tofana De Rozes

Zahtevna označena pot – cca 5 ur vzpona in 4 ure sestopa

2. Cinque Torri (Koča Nuvolau – 2575 m n.v)

Lahka označena pot 3 ure vzpona in 2.5 ure sestopa

Opis ture:

Poletni vikend v Dolomitih bo letos za vse okuse. Bolj zahtevni planinci se bomo zagrizli na najmanjšo vendar na najveličastnejšo in najlepšo Tofano. Za Tofano di Rozes je značilnih osem izrazitih stebrov, ki ustvarjajo podobo mogočne gotske katedrale. Ob poti nas bo pričakala koča v kateri si bomo lahko napolnili baterije za zaključen vzpon.

Za gorske uživače, pa bo lažja vendar z razgledi prečudovita tura do koče Novolau, kjer se odpre pogled na celotne Dolomite. Med samo hojo pa si bomo ogledovali Tofane in Cinque Torre. Ta tura omogoča več izhodišč, zato je primerna za vsakogar. Iz doline pa do omenjene koče smo v zmernem koraku v treh urah. Obstaja pa tudi možnost, da se pripeljete do koče Scoiattoli z sedežnico od koder je do končnega cilja le se slabo urco (Cena prevoza z sedežnico je cca 15 €).

Po hribolazenju se bomo namestili v enem izmed kampov, kjer bomo postavili hotel pod zvezdami (šotore zagotovi društvo) in delili vtise ob kozarcu žlahtne kapljice. Naslednji dan bomo naredili kakšen krajši sprehod ali pa se samo sprehodili kakšnem mestecu. Predviden prihod domov je v poznih popoldanskih urah.

Pridružite se nam, ne bo vam žal 😊

Cena:

Strošek prevoza odvisno od števila udeležencev in načina prevoza (avtobus/kombi). Predvidoma bo strošek prevoza med 35 in 55 €.

Nočitev v kampu do 15 € (potrebna lastna spalna vreča in blazina).

Oprema in dokumenti:

Planinska oprema za na turo: planinski čevlji, dolge hlače, vetrovka, topla oblačila (tudi kapa in rokavice), rezervna oblačila, zaščita proti soncu, palice, čelada…

- Hrana in zadostna količina pijače iz nahrbtnika

- Oprema za spanje: toaleta, spalna vreča in blazina. Šotore bo zagotovilo društvo.

Planinska izkaznica s plačano članarino za leto 2019 in osebni dokument.

Prijave:

Zaradi zahtevnejše organizacije prevoza in nočitev, je tokrat rok za prijave prej kot po navadi. Zaradi lažje organizacije prijave zbiramo do ponedeljka, 10. 6. 2019 pri Marjanu –

tel. 041-901-308 in v planinski sobi v času uradnih ur.

OPOZORILO:

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo ture ter da izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje (oprema) za varno sodelovanje na turi in da ima plačano letno članarino za leto 2019. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodnika, v nasprotnem primeru hodi na lastno odgovornost.

‹ nazaj