DL: Dijaka nekaj korakov od šole nagovarjali k obisku lokala v KC

28.6.2019 | 14:15

Kavarna v avli KC Janeza Trdine (foto: arhiv)

Kavarna v avli KC Janeza Trdine (foto: arhiv)

Novomeščanka Petra Skubic pristojnim v Kulturnem centru Janez Trdina sporoča, da je ogorčena nad nagovarjanjem mladine o novem lokalu, ki ga imajo v kulturnem centru. Kot je zapisala, so njenega otroka, ki hodi v ekonomsko šolo v Novem mestu, neka dekleta nagovorila le nekaj korakov od šole, češ da se v kulturnem centru odpira nov lokal, nato pa mu v roke potisnila letak oz. vabilo na njegovo odprtje. »Jaz sicer ne vem veliko o mladostniški psihologiji, vem pa, da to ni normalno. Nagovarjati otroke pred šolo v lokal?! Ste morda pomislili, da ima denimo neki mladostnik s alkoholom težave in da imamo mi doma glede tega resne situacije? Zakaj ga z letaki ne vabite na gledališke predstave, na koncerte? Otroci so ranljiva skupina prebivalstva, to vsi vemo. Nanje se da zlahka vplivati,« je bila močno razočarana Skubičeva, ki je svoje pismo poslala tudi na Kulturni center Janeza Trdine. Med drugim je dodala, da je sicer lepo, da so prenovili avlo in imajo zdaj tam tudi lokal, a se ji zdi zanimivo, da imajo takšne prioritete.

Jure Dolinar iz službe za stike z javnostjo pri Zavodu Novo mesto, pod okrilje katerega sodi tudi kulturni center, je v odgovoru, ki ga je dobila tudi naša bralka, med drugim pojasnil, da lokal zaseda del prireditvenega prostora kulturnega centra in je v najemu zunanjega najemnika, izbranega z javnim razpisom. »Zavod Novo mesto ne izvaja gostinske dejavnosti ali akcij, povezanih s tem lokalom. Trenutno v avli kulturnega centra poteka testno obdobje, saj za zdaj zaradi nove situacije še nismo mogli vzpostaviti končnega reda delovanja med lokalom in avlo. Najemnik je ob odprtju lokala želel javnost opozoriti na novo pridobitev in je oglaševalske aktivnosti izvajal popolnoma samostojno. Zavod Novo mesto zato ne more prevzeti odgovornosti za vsebino. Kot najemodajalec se distanciramo od teh akcij in bomo v prihodnje bolj strogo nadzirali dejavnosti najemnika. Nikakor ne želimo, da bi lokal oviral zadovoljstvo naše cenjene publike pri obisku naših vsebin,« je zapisal in med drugim še pridal, da so sicer gostinske storitve del ponudbe v večini kulturnih ustanov po Sloveniji in širše.

Članek je bil objavljen v 15. številki Dolenjskega lista 11. aprila 2019 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

28.6.2019+5     + (6)     – (1)     Oceni delec 

He-he bralka je pa tudi prava, sina v red spravite pa bo. Sam sem bil v srednješolskih letih tako trden karakter, da so lahko vsi okrog mene pili, kadili, preizkušali marihuano in kokain, pa se nisem nikoli s tem zapletal. Če je oseba šibkega karakterja, potem niso krivi drugi, ki reklamirajo. Če je npr. gospodinja šibka na zdržljivost pred nakupovanjem, a naj ji mož prepove listati letake in gledati TV ter brskati po spletu? Najprej se razčisti pri sebi.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava