Polaganje cvetja k spominskemu obeležju na Medvedjeku

27.6.2019 | 13:00

Polaganje cvetja k spominskemu obeležju na Medvedjeku
Polaganje cvetja k spominskemu obeležju na Medvedjeku

V luči počastitve Dneva državnosti in spomina na dogodke izpred 28 let so predstavniki Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Trebnje in Občine Trebnje v petek, 21. 6. 2019, položili cvetje k spominskemu obeležju na Medvedjeku.

Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo. Ta združujejo tiste udeleženke in udeležence priprav na vojno ali vojne za Slovenijo, ki so aktivno sodelovali v pripravah na vojno oziroma neposrednih obrambnih aktivnostih v vojni za obranitev samostojne in neodvisne Republike Slovenije v obdobju od maja 1990 do oktobra 1991. ZVVS deluje javno in v javnem interesu.

Predstavniki OZVVS Trebnje in Občine Trebnje so se s polaganjem venca poklonili spominu na osamosvojitveni boj in na žrtve tega boja.

Spominski park na Medvedjeku naj nam in prihajajočim generacijam kot simbol polpretekle zgodovine ostane kraj spomina in opomina.

Občinska uprava Občine Trebnje

Galerija

_Medvedjek (1)
_Medvedjek (2)
_Medvedjek (3)
_Medvedjek (4)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

29.6.2019+3     + (3)     – (0)     Oceni dzony006 

Kaj je "Joško", a ti pa nisi služil "VOJSKE"??? Ko smo mi služili v JNA, ni bilo nobenih problemov, tudi še 20. let kasneje NE. POTEM PA SE JE ZAČELO, mogoče "tudi zaradi takih, ki RAZUMEJO POLITIKO ": Pa kdo si ti, ČLOVEK, da bi nekaj sodil, ker si se verjetno pozno rodil, sedaj pa nekaj pametuješ na teh straneh ??? SEVEDA PA ŽIVELA S L O V E N I J A, ampak nekateri verjetno niste zadovoljni. Kaj je " PREMAJHNA SOCIALNA ", DELAT PA SE NEKATERIM N E DA ??? PA SAJ NE MOREM VERJET !!!

30.6.2019+2     + (6)     – (4)     Oceni marcko123 

težko, težko se znebimo komunizma

2.7.2019+4     + (4)     – (0)     Oceni Franci D 

Neumnež!

2.7.2019–3     + (1)     – (4)     Oceni vl 

Veterani vojne za Slovenijo so nam lahko za vzgled. Ne zanima jih politikantstvo, ki vedno znova potiska ljudi v ločevanje in "ločevanje". Vemo, da se na ZVVS lahko zanesemo, v njihovih besedah ni skritega sovraštva in niti trohice potvarjanja. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava