Polaganje cvetja k spominskemu obeležju na Medvedjeku

27.6.2019 | 13:00

Polaganje cvetja k spominskemu obeležju na Medvedjeku
Polaganje cvetja k spominskemu obeležju na Medvedjeku

V luči počastitve Dneva državnosti in spomina na dogodke izpred 28 let so predstavniki Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Trebnje in Občine Trebnje v petek, 21. 6. 2019, položili cvetje k spominskemu obeležju na Medvedjeku.

Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo. Ta združujejo tiste udeleženke in udeležence priprav na vojno ali vojne za Slovenijo, ki so aktivno sodelovali v pripravah na vojno oziroma neposrednih obrambnih aktivnostih v vojni za obranitev samostojne in neodvisne Republike Slovenije v obdobju od maja 1990 do oktobra 1991. ZVVS deluje javno in v javnem interesu.

Predstavniki OZVVS Trebnje in Občine Trebnje so se s polaganjem venca poklonili spominu na osamosvojitveni boj in na žrtve tega boja.

Spominski park na Medvedjeku naj nam in prihajajočim generacijam kot simbol polpretekle zgodovine ostane kraj spomina in opomina.

Občinska uprava Občine Trebnje

Galerija

_Medvedjek (1)
_Medvedjek (2)
_Medvedjek (3)
_Medvedjek (4)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (7)

19d nazaj+5     + (10)     – (5)     Oceni Lojzekov stric 

Hvala , veterani da ste nas obranili pred zločinsko JLA ,Živela SLOVENIJA

18d nazaj—     + (4)     – (4)     Oceni Jožko 

Striček, imaš slab spomin. Če si res stric, si podpisal v "zločinski JLA", da boš kaj že vem vse počel. A se ne spomniš ? Pusti politiko, ki je ne razumeš. Se pa strinjam: Živela Slovenija ! :-)

17d nazaj+3     + (3)     – (0)     Oceni dzony006 

Kaj je "Joško", a ti pa nisi služil "VOJSKE"??? Ko smo mi služili v JNA, ni bilo nobenih problemov, tudi še 20. let kasneje NE. POTEM PA SE JE ZAČELO, mogoče "tudi zaradi takih, ki RAZUMEJO POLITIKO ": Pa kdo si ti, ČLOVEK, da bi nekaj sodil, ker si se verjetno pozno rodil, sedaj pa nekaj pametuješ na teh straneh ??? SEVEDA PA ŽIVELA S L O V E N I J A, ampak nekateri verjetno niste zadovoljni. Kaj je " PREMAJHNA SOCIALNA ", DELAT PA SE NEKATERIM N E DA ??? PA SAJ NE MOREM VERJET !!!

15d nazaj+2     + (6)     – (4)     Oceni marcko123 

težko, težko se znebimo komunizma

14d nazaj+1     + (5)     – (4)     Oceni Lojzekov stric 

Samo izdajalci slovenskega naroda vidijo kaj dobrega v zločinski JLA ' Živela Slovenija

14d nazaj+4     + (4)     – (0)     Oceni Franci D 

Neumnež!

14d nazaj–3     + (1)     – (4)     Oceni vl 

Veterani vojne za Slovenijo so nam lahko za vzgled. Ne zanima jih politikantstvo, ki vedno znova potiska ljudi v ločevanje in "ločevanje". Vemo, da se na ZVVS lahko zanesemo, v njihovih besedah ni skritega sovraštva in niti trohice potvarjanja. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava