Nacionalni društveni pohod revmatikov okoli Kočevskega jezera

24.6.2019 | 13:45

Nacionalni društveni pohod revmatikov okoli Kočevskega jezera
Nacionalni društveni pohod revmatikov okoli Kočevskega jezera

V soboto, 8. junija, je podružnica revmatikov Kočevje pripravila 3. nacionalni pohod. Zbrali smo se ob devetih na parkirišču trgovine Hofer v Kočevju. Tu nas je nasmejan pričakal Hinko Jarni, vodja pohodništva podružnice Kočevje. Zbralo se nas je 45 iz osmih podružnic. Z avtomobili smo se odpeljali do gostišča Jezero. Po pozdravu in dobrodošlici je sledila bogata pogostitev, od aperitiva do namazov, sladkih in slanih dobrot.

Z nami je bila tudi fizioterapevtka Mojca. S seboj je imela nordijske palice. Seznanila nas je z nordijsko hojo, predstavila nordijske in pohodniške palice ter razlike med njimi. Po ogrevanju smo se podali na pot okoli jezera, imenovanega Rudniško jezero. Nastalo je na dnu rudniške kotanje, v kateri so z dnevnim kopom izkoriščali rjavi premog. Okoli jezera je speljana naravoslovna učna pot. Jezero danes ponuja številne rekreacijske možnosti: čolnarjenje, plavanje, potapljanje, ribolov, pozimi drsanje. Pot je bila lahka, makadamska, za dobro uro hoje. Občudovali smo naravo, že na začetku poti smo začutili omamen vonj po bezgu. Prijetno je bilo poklepetati s člani podružnic in spoznati nove prijatelje. Po vrnitvi so nam v gostišču Jezero pripravili topel obrok, prav prilegle so se nam enolončnica in palačinke. Večina se nas je odpravila še do Ribič bara na kavo ali sladoled, od koder je bil zelo lep razgled na jezero.

Na pohodu smo uživali v hoji, opazovali lepote narave in znamenitosti kraja, se pogovarjali med seboj o vsem mogočem, spoznali nove prijatelje, skratka pohod okoli Kočevskega jezera, tu sem bila prvič, je bil zame nepozaben. Hvala organizatorju.

H. M.

Galerija

_pohod (01)
_pohod (02)
_pohod (03)
_pohod (04)
_pohod (05)
_pohod (06)
_pohod (07)
_pohod (08)
_pohod (09)
_pohod (10)
_pohod (11)
_pohod (12)
_pohod (13)
_pohod (14)
_pohod (15)
_pohod (16)
_pohod (17)
_pohod (18)
_pohod (19)
_pohod (20)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava